Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

22 november 2014 12:45

Thienen, G.M. van

Het is zaterdagmorgen 22 November en een voor een druppelen er Ody spelers binnen op de 6de verdieping van Casa Confetti, alwaar een heus lopend buffet was samengesteld door de captain van het team. Thijs zou nog hulp bieden om naar de bananenwinkel te gaan, omdat Nard zijn handen al vol had aan de teamtas. Oh ja de teamtas, die was ie dan wel weer thuis vergeten. In de naar het schijnt tegenwoordig opgeruimde kamer van “de kraai” zou deze toch makkelijk vindbaar moeten zijn. Ach het is je vergeven. De sokken waren namelijk wel op maat gesorteerd en de shirtjes netjes opgevouwen.

Ook de teambespreking zou plaatsvinden in Casa Confetti. Daar hingen 2 velletjes papier op met de naam Rens doorgestreept. De wekker die hij gezet had piepte niet hard genoeg, waardoor hij zich pas op Olympos bij de rest van de ploeg voegde en een “G” voor zijn naam mocht zetten. De 11 namen die het basisteam wel haalde waren Erik op doel, Lars, Ian, Pim en Rik achterin. Nard, Julian en Jules op het middenveld en voorin Bars Los op links en rechts geflankeerd door Luuk. De bank werd gevuld met Wessel, Aarnoud, Rens en Milan.

Voordat er aan de wedstrijd begonnen werd, werd eerst nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Bram Lampe uit Heren 8. Eerst langs de lijn bij de wedstrijd van Heren 8 met de voltallige selectie, daarna nogmaals voordat de wedstrijd van Ody 2 begon. We hopen op deze manier de familie, vriendin en vrienden van Bram een hart onder de riem te steken in deze moeilijk periode.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen met een tactisch vernuft van coach Daan door Nard met Pim om te wisselen voor de aftrap en meteen de lange bal te spelen. Mede dankzij het snelle afjagen van de spits van CSW ging dit niet helemaal volgens plan. Ook de aanvallen hierna gingen over veel schijven richting het doel van CSW, terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. Keeper Erik was hierdoor ook van slag geraakt en schoot in de eerste helft wat ballen de zijlijn over. Ook Lars probeerde hier aan bij te dragen door met niemand in de buurt de bal over de zijlijn te mikken. De gevleugelde woorden “ze weten het niet meer” klonken dan ook terecht over het veld. Jules kwam zelfs een paar keer de middencirkel uit en Nard schoot prompt een bal van 35 meter op doel. Het eerste half uur ging dan ook voorbij zonder grote kansen van beide elftallen. Na dit half uur stond het wel plotseling 1-0 voor Ody. Uit een hoekschop kon Julian van een meter voor de doellijn binnentikken. Door de grote drukte in het 5-meter gebied dacht de keeper van CSW de vrije trap mee te krijgen, maar volgens de scheidsrechter gebeurde er niets onreglementair en telde het doelpunt. Het eerste doelpunt van de witte Keniaan in het shirt van Odysseus’91. De eerste helft werd met goed voetbal voortgezet en ook achterin werd er niets meer weggegeven.

Ook in de tweede helft werd goed georganiseerd gevoetbald. Ody is geen moment onder druk komen te staan omdat het ook voorin de bal goed kon vasthouden. Onder andere de uitstekend spelende Lars B hield de bal onder druk van meerdere verdedigers goed in de ploeg. CSW kreeg in de tweede helft één hele grote kans, maar gelukkig wist Erik het nu wel weer en stopte bal met mooie redding. Voor de  rest kreeg CSW nog een kopkansje en dat was het dan ook. Aan de andere kant van het veld besliste Julian met zijn tweede treffer van de middag de wedstrijd. Ditmaal met een solo vanaf de zijkant van het veld zonder iemand tegen te komen en de bal wederom vanaf 1 meter het doel in schieten. Intussen had Nard plaats gemaakt voor Rens en Aarnoud het veld ingekomen in plaats van Lukoki om de boel helemaal dicht te gooien. Ook Milan mocht nog een paar minuten de aangeslagen Lars H vervangen op de rechtsbackpositie. Wessel heeft ook nog meegedaan, maar dat was zonder de bal ook maar één keer te raken.

Al met al een goede wedstrijd en een terechte overwinning. “Aanvoerder” Nard, wiens gezicht deze dagen gesierd wordt door een indrukwekkende snor, gaf dan ook te kennen van zijn ploeg genoten te hebben (BvdB, 2014). Ody 2 nadert koploper CSW nu tot op 1 puntje, maar zakt wel een plaats op de ranglijst. Er komen nog mooie en spannende wedstrijden aan voor de winterstop.