... (schot)
85'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

8 november 2014 14:30

Op deze eerste Super Saturday van het seizoen was het voor Heren 3 tijd voor de eerste echte topper van het seizoen. Ody moest op bezoek bij het nog ongeslagen Cobu Boys 3 uit Amersfoort. Zonder de geblesseerde Koen en de aan Heren 2 afgestane LB, maar weer met Vinnie was het om 14:30 tijd om af te trappen.

De wedstrijd begon met het vooruitzicht dat het erg zwaar ging worden. Verschillende zaken droegen daar aan bij. Cobu Boys had zichzelf ingepland op een mooie zandbak met wat gras en daarnaast werd de warming-up van hen ondersteund door opzwepende hardcore- geluiden (de term muziek durf ik er niet aan te geven). Toch lieten we ons niet van de wijs brengen. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Zo bleken Joost en Stephan na deze wedstrijd nieuwe sokken aan te kunnen schaffen en hadden ze daarnaast een mooi aandenken op hun scheenbeen staan. Al snel was duidelijk dat Cobu de beste tegenstander tot nu toe was. Voor het eerst werden we op een voetballende manier onder druk gezet. Gelukkig waren er alsnog genoeg mogelijkheden, want de snelle aanval kreeg van de backs alle gelegenheid om te ‘shinen’. Cas kwam er aan de linkerkant een aantal keer gevaarlijk door, maar wist zijn voorzetten niet bij een tegenstander van de goede kleur te krijgen. Cobu werd enkele keren gevaarlijk met lange dieptepasses. Ook zij beschikten over een snelle aanval. Gelukkig was de concentratie bij onze verdediging goed en maakte Keepert zijn (bij)naam waar door enkele ballen knap tegen te houden. Ondanks dat de scheids op een ‘Engelse manier’ floot, waarbij zoals hierboven al aangestipt de enkels van Ody niet veilig waren, werden er veel duels gewonnen. Helaas scoorde Cobu toch na ongeveer 30 minuten de 1-0 doormiddel van een splijtende pass en koele afronding. Ook Ody had enkele kansen. Zo wist Bart uit een prachtige pass van Stef de bal net niet in de goal te krijgen.

In de rust werd er vooral uitgerust vanwege het zware veld. Er zou iets verder naar voren gespeeld worden en daarnaast moest geprobeerd worden om wat secuurder in te passen.  Ook kwam er met Jeshua in de plaats van Stephan nog meer snelheid voorin. Helaas had de tweede helft een heel ander spelbeeld. Cobu was begon sterk en de aanvallers van Ody konden niet zoals in de eerste helft vrijgespeeld worden. Cobu scoorde tot groot afgrijzen van Ody twee keer vlak achter elkaar tijdens momenten waarbij verdedigers net waren uitgestapt om de druk op Cobu’s te verhogen. Hierdoor stond het achterin één op één, Cobu speelde dat twee maal goed uit en daarmee was het 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Daarna was het tijd voor Castor om eruit te gaan voor Vinnie die na 4 weken weer zijn rentree maakte. Ongeveer gelijk met komst van Vinnie werd het laatste sprankje hoop van Ody aangeboord door Stef ‘Stuntpiloot’ Haarler. Hij wist op  weergaloze wijze een mooie dieptepass van assistkoning Joost af te ronden. De keeper die net iets te ver voor zo’n goal stond kon de door Stef gelifte bal alleen maar nakijken.

Hiermee was het startsein ingezet voor een slotoffensief. Helaas ging dat ten koste van de goede passing en rust in het spel. Veel ballen werden onnodig weggeschoten en met hoge ballen was het lastig om de aanval te bereiken, omdat Cobu de pot had dichtgegooid. Met Stephan in plaats van Tijn en Bart voor de verdediging werd gepoogd om wat meer stootkracht voorin te creëren met als resultaat een levensgrote kans voor Jeshua die anderhalve voetbalschoen tekort kwam om de voorzet van Milan binnen te glijden. Helaas waren de Goden ons niet goed gezind en kon Jeshua zijn hoge doelpuntengemiddelde niet in stand houden. De 'terechte' gele kaart voor Stef en daaropvolgende tijdstraf hielpen daarnaast ook niet mee om het slotoffensief tot een goed einde te brengen. In de absolute slotfase scoorde Cobu nog een keer uit een goed uitgespeelde counter waarbij Keepert in eerste instantie nog een redding wist te verrichten, maar de rebound was alsnog  succesvol.

Hiermee was eindigde deze zware uitwedstrijd zeer teleurstellend. Het valt op dat Ody het over het algemeen moeilijker heeft in uitwedstrijden dan thuiswedstrijden, dus daar dient aan gewerkt te worden. Niet getreurd, de top 3 is nog steeds in het vizier! Volgende week geen wedstrijd, maar 22 november staat de thuiswedstrijd tegen Bunnik’73 2 op het programma. Daar wordt nu al gretig naar uitgekeken.

Tot slot nog een kleine opmerking: De Cantus als afsluiter van deze Super Saturday is door Heren 3 als zeer geslaagd en verrijkend ervaren!