83'
... (schot)

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

1 november 2014 10:00

Op deze warmste novemberdag ooit was het voor Heren 3 tijd voor de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts 3. Een belangrijke wedstrijd, want Ody kon met een overwinning definitief afscheid nemen van de onderste ploegen. Daarnaast was ons ingefluisterd dat er bij onze tegenstander enkele Ody-coryfeeën rondliepen. Onder deze ‘mooie’ omstandigheden kon er om 10:00 afgetrapt worden!

De volgende opstelling mocht aan de wedstrijd beginnen: Tom; Paultje, Ludo, Freek, de Captain; Stuntpiloot, Joost, LB; Cas, Stephan en Tijn. Milan, Goudhaantje Jeshua en Koen namen naast de nog geblesseerde Vinnie plaats op de bank.

Doordat er voor ons een paar ‘bekenden’ in het team zaten wisten we dat Voorwaarts over veel individuele kwaliteiten zou beschikken. Mede door het veld werd vanaf het begin daarom ook erg fel verdedigd en druk gezet. De bal wilde nog weleens van de voet springen of te hard doorglijden, maar daar Ody had daar toch net iets minder last van. Een bijkomend voordeel was dat de eerste kans van de wedstrijd ook daadwerkelijk raak was. De zwakte van Voorwaarts werd blootgelegd door Joost die na een kwartier met veel gevoel de bal achter de verdediging legde en daarmee Cas lanceerde. Met een ferme schouderduw sloeg hij de laatste verdediger van zich af en krulde hij de bal voorbij de keeper. Hiermee was ook zijn eerste goal van het seizoen een feit! Het vervolg van de eerste helft vond vooral plaats op het middenveld. Het leek een echte vechtwedstrijd te worden. Toch kwam Ody er nog een paar keer gevaarlijk door via onder andere een prachtige dieptepass van de hardwerkende LB, maar Tijn, Paul en Cas wisten de bal net niet bij Stephan af te leveren.

In de rust werd besproken dat wanneer de laatste slordigheidjes uit het spel gehaald zouden worden de derde overwinning op rij geboekt zou kunnen worden. Cas werd zoals van te voren afgesproken gewisseld voor Jeshua en ook LB moest het veld verlaten voor onze eigen Dirk Kuyt (Milan).

De tweede helft had direct een totaal ander gezicht. Voorwaarts had ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo was hun ‘gevaarlijkste’ speler die nieuwe directe tegenstander van Paul en was het verdedigend blok wat versterkt. Althans dat leek zo op het eerste gezicht. Voorwaarts zakte echter diep weg. In de 51ste minuut werd de zwakte van Voorwaarts weer blootgelegd door Paul die met een eenvoudige pass Milan lanceerde. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje om de bal op de voet van Jeshua te leggen die zo wederom met één van zijn eerste balcontacten van een wedstrijd het net kon doen laten bollen.
Het laatste verzet van Voorwaarts was daarmee gebroken. Het resterende deel van de wedstrijd werd door Ody op een dit seizoen nog niet eerder vertoonde manier uit gevoetbald. Met flitsende aanvallen, goed positiespel en een goede verdediging werd er geen kans meer weggegeven. Stephan maakte plaats voor Koen die wederom als spits ging spelen. Hij deed dat alsof het voor hem doodgewoon was. Zo gaf hij een mooi passje bij de 3-0 van Tijn (6de goal v/h seizoen) en scoorde hij op nonchalante wijze de 5-0 door zijn korte beentjes in de lucht te gooien bij een scrimmage en daarmee met een halve omhaal te scoren. De 4-0 werd wederom gemaakt door Jeshua die weggestuurd werd door Joost en vervolgens een verdediger en de keeper koeltjes uitspeelde en daarmee zijn 4de goal in twee wedstrijden kon binnenschuiven. Ook opkomende verdedigers Ludo en Bart hadden nog kansen om hun eerste goal te maken, maar dat mocht helaas niet zo zijn. In de laatste minuten werd gestreden om voor het eerst de 0 te houden, maar helaas wist de linksbuiten de enige en eerste keer dat hij voorbij Paul glipte ook meteen een goal te maken.

Gelukkig is er veel meer positiefs om op terug te kijken, want met de derde overwinning op rij zijn de eerste series neergezet. Na de eerste competitiewedstrijd tegen DOVO is er thuis bijvoorbeeld alleen nog maar gewonnen en daarnaast hebben we voor het eerst dit seizoen geen negatief doelsaldo meer. Goed, laten we dit vasthouden en ook volgende de lastige uitwedstrijd tegen topper Cobu Boys 3 maar eens winnen!