62'
Stef Haarler (penalty)

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

4 oktober 2014 15:00

Gisteren was het alweer tijd voor de tweede uitwedstrijd van Heren 3. Roda’46 3 uit Leusden stond op het programma. Wederom een onbekende tegenstander. Ody reisde af met een afgeroomde selectie van slechts elf man. Keepert (Tom), LB (Jeroen), Bart en Tijn konden om verschillende redenen niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, maar met versterking van Hidde (H11) en  Thomas (H8) werd er om 15:00 afgetrapt.

Van te voren was ons een kunstgrasveld beloofd, maar Roda besloot gezien ons magnifieke positiespel tijdens warming-up toch over te stappen op een hobbelgrasveld. De wedstrijd begon ondanks dat zonder al te veel problemen. Er was besloten vanuit praktisch oogpunt om niet teveel druk te zetten. Dit had succes, want Roda wist geen oplossingen te vinden met de bal.  De druk van Ody op het doel van Roda was hoog. Zo werd Vincent diep gestuurd, maar kon hij net niet de bal goed meenemen. Ook waren er enkele gevaarlijke corners waarbij Castor uit een afgeslagen bal net voorlangs schoot. Vervolgens was er aan de andere kant ook een afgeslagen corner waaruit wel raak geschoten werd. Een als voorzet bedoelde bal viel zomaar bij de tweede paal binnen. De druk op het matig voetballende Roda bleef door het wederom goedlopende middenveld en compact spelende aanval hoog, maar door een onachtzaamheid van Ludo en het hobbelige veld stond de spits van Roda opeens één op één met Hidde en wist hij de tweede goal binnen te schuiven. De grootste mogelijkheid van Ody in de eerste helft was een goed uitgespeelde aanval waarbij Vincent de bal breed legde op de 16  en Milan snoeihard op de paal schoot.

In de rust werd er, mede door het heerlijke weer, op het veld geconstateerd dat de wedstrijd ondanks de tussenstand in onze handen was. Van het Rodakamp hoorden we zelfs gelach dat het ongelofelijk was dat ze 2-0 voorstonden. De tweede helft ging Heren 3 dan ook vol goede moed in. Met iets meer druk naar voren hoopte Ody nog sneller in de buurt van de goal te komen. Roda begon als snel wat vermoeidheid te tonen waardoor de snelheid van Vincent en Castor wat meer benut kon worden. Rond de 65ste minuut kwam Vincent via een prachtige aanname langs de back en na nog een man uitgespeeld te hebben was het de 3de verdediger van Roda die Vincent in het strafschopgebied pootje haakte. De penalty die daarop volgde werd koelbloedig binnen geschoten door Stef ‘Stuntpiloot’ Haarler. Deze aansluitingstreffer gaf veel vertrouwen en de druk werd nu te groot voor Roda. Ze raakten zelfs lichtelijk gefrustreerd!

Helaas sloeg toen het noodlot toe, want Ludo kreeg kramp en kon niet meer verder. Hierdoor moest Ody met 10 man proberen de druk hoog te houden. Hierin slaagden we helaas niet. Er ontstond teveel ruimte op het middenveld, waardoor zelfs Roda met combinaties erdoor kon komen. De spits van Roda was een paar keer de verdediging van Ody door goede loopacties en schijnbewegingen  te slim af en wist twee keer te scoren. armee was de wedstrijd beslist. In de slotfase scoorde Roda ook nog uit een corner.

Wederom dus een grote verliespartij van Heren 3, maar mede door de vele wisselingen en de geringe hoeveelheid manschappen was het een niet mogelijk om dit Roda te declasseren. Het is te hopen dat volgende week iedereen weer beschikbaar is tegen De Bilt 3, want de punten zijn hard nodig!