Diederik Hemmes (scrimmage)
92'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

27 september 2014 10:00

Afgelopen zaterdag was het tijd voor alweer de tweede thuiswedstrijd van Heren 3. De voorbereiding en de warming-up waren goed verlopen, maar ja wat heb je daaraan als je tegenstander nog niet op het veld staat. Gelukkig kwamen Jonathan 3 op de schappelijk tijd van 9:57 aanwandelen en kon er toch afgetrapt worden!

De eerste helft begon net zoals de eerdere wedstrijden met rustig opbouwen van Ody, maar Jonathan wist al snel een corner te forceren en was het binnen 5 minuten al raak. Zo keek Heren 3 alweer tegen een achterstand aan. Gelukkig waren de weeromstandigheden ideaal, want met de hypersnelle aanval (Vincent, Tijn, Martijn en Milan) en het gladde veld kon de ruimte achter de verdediging erg goed benut worden. Met name Martijn kwam een aantal keer goed door. Jammer genoeg wist deze huurling van Heren 2 (nog) niet te scoren. Ody bleef net zoals de eerdere wedstrijden geduldig, maar toch tot (neus)bloeden(s) toe – Bart -, op zoek gaan naar de goal.

Vrijwel direct in de tweede helft was het raak. Martijn besloot om een keer van afstand te schieten en via een been van Jonathan ging de bal over de keeper van Jonathan in de goal. Zo was de achterstand meteen gerepareerd en kon er op zoek gegaan worden naar meer goals. In de 70ste minuut was het zover. Castor kreeg de bal op de linkerflank en wist via een puike actie twee man op zij te zetten om vervolgens de bal breed te leggen op Milan. Milan schoot de bal beheerst binnen. In eerste instantie leek het erop dat de druk daarmee van de schouders van Ody was gevallen, maar Ody werd steeds onrustiger in de opbouw en ging de lange bal hanteren. Hierdoor kon Jonathan weer in hun spel komen en ontstonden er nog enkele hachelijke momenten voor de goal van Tom. Gelukkig bleef de verdediging onder leiding van ‘de rots’ Freek overeind! Aan de andere kant van het veld was er ook genoeg te beleven, want via enkele counters waarbij voornamelijk Tijn en Castor elkaar probeerden te vinden ontstond nog een 1 tegen 1 situatie met Tijn, maar de wedstrijd werd helaas (nog) niet beslist. De beslissing viel pas in de 92ste minuut toen Diederik, de andere huurling van Heren 2(wat moeten Heren 3 toch zonder hen?), scoorde uit een scrimmage die volgde uit een steekpass van Castor en slechte communicatie tussen de keeper en verdedigers van Jonathan.

Hiermee zijn de eerste punten binnen en is de stijgende lijn ingezet. Het enige minpuntje was dat het samenspel slordig werd bij de voorsprong, maar daar waren dan ook nog niet eerder mee geconfronteerd. Op naar Leusden voor de wedstrijd tegen Roda’46!