2 - 0

Odysseus '91 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

20 september 2014 12:15

Met de grote verliespartij van vorige week in ons achterhoofd moest dit de wedstrijd van revanche worden. Helaas bleek voor de wedstrijd dat we het vandaag moesten doen met slechts 12 man, doordat Stef, Jeroen  en Bjorn zich afgemeld hadden en we in Aernoud slechts één vervanger hadden. Toch was er vertrouwen in een goed resultaat!

Na wederom een onrustige warming-up kon er begonnen worden aan de wedstrijd  op het ‘gewone’ gras van FC Driebergen 4. De wedstrijd begon voortvarend, want via aanvallen over de zijkanten ontstonden er gevaarlijke momenten voor de goal. Castor kon uit een goede voorzet van Stephan geen positief vervolg geven aan het sterke begin van Ody. Toen gebeurde het onvermijdelijke. Een oude voetbalwet werd waarheid: ‘Wanneer de goal niet aan de ene kant valt, valt hij wel aan de andere kant’. Ody keek dus vroeg tegen een achterstand aan, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen en ging door met het goede positiespel. Wederom liep het middenveld met Aernoud, Joost en Tijn goed en daarnaast werden de buitenspelers in deze wedstrijd meer bereikt. Tegenstander Driebergen kon weinig anders dan de lange bal hanteren. Rond de 30ste viel één van deze lange ballen net achter de verdediging en kon FC Driebergen op eenvoudige wijze de 2-0 binnen lopen. De gevaarlijkste momenten van Ody in de eerste helft kwamen wederom uit twee vrije trappen rond de 16. Milan schoot een keer op de lat en Joost plaatste de bal net naast de goal.

Vervolgens was het alweer de tijd voor de rust waarin duidelijk werd dat er weinig reden was om veel te veranderen. Die goal moest toch wel een keer vallen! Echter, het was deze wedstrijd wel zaak om fel aan de tweede helft te beginnen om niet net zoals vorige week overlopen te worden. Op dat punt begon de tweede helft voortvarend. De verdediging van Ody schoof steeds verder op richting de middenlijn waardoor de druk op Driebergen toenam. Onder aanvoering van Joost en Aernoud op het middenveld werd alles uit de kast gehaald om de goals te maken. Met de inbreng van Vincent had de aanval van Ody er nog wat snelheid bijgekregen en dat was duidelijk te zien. Via steekpassjes en openingen werd geprobeerd de aanvallers te lanceren. Enkele keren lukte dit, maar onder andere Vincent wist de bal niet langs de keeper te schuiven.

In de slotfase ging Ody wat opportunistischer spelen doormiddel van het voor de goal gooien van corners en vrije trappen, maar een goal werd er door onder andere Castor niet gemaakt. Toen begon het ook mee te spelen dat Ody slechts twaalf man had. Tijn, Ludo en Aernoud hadden last van kramp. Al met al is uit deze wedstrijd duidelijk geworden dat met de wedstrijdinstelling, het positiespel en het creëren van kansen van Heren 3 niets mis is, maar dat de bal toch echt een keer in het net moet vallen. Komende week meer trainen op afronden en dan moet het goedkomen tegen De Meern 3!