DOVO 5

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

13 september 2014 10:00

Bas van den Boogaart

Zaterdag 13 september 10:00. De dag die je wist dat zou komen was eindelijk hier. Na enkele weken van grondig voorbereiden was het tijd voor de allereerste wedstrijd voor Odysseus’91 Heren 3 in het Seizoen 2014-2015. Een gelijkopgaande wedstrijd die uitliep op een drama voor de talenten.

Het was een bijzondere wedstrijd voor de meeste spelers uit Heren 3, want het was tijd voor hun eerste officiële wedstrijd in het shirt van Odysseus. Onder leiding van (de enige) veteranen Bart en Freek plus de trainster Tamar en werd daarom besloten om wat ingezakt aan de wedstrijd te beginnen. DOVO 5 was namelijk een onbekende tegenstander voor ons.

De eerste helft ging goed van start. In de eerste twintig minuten zonder weinig grote kansen had Ody het meeste balbezit, maar wist nog niet de aanvallers te bereiken. DOVO bleek daarbij een stugge en slimme tegenstander. In de loop van de wedstrijd kwam aan de hand van de goed tussen de linies lopende Tijn meer ruimte op het middenveld om te voetballen. DOVO werd steeds vroeger gestoord, maar dit ging ten koste van de organisatie. Er ontstonden enkele kansjes voor DOVO dat vooral via een sterke spits probeerde te voetballen. Aan het einde van de eerste helft ontstonden er enkele goed lopende aanvallen aan de rechterkant van Ody. Via strakke, lage voorzetten van Aernoud en Tijn werd geprobeerd spits Stephan te bereiken. Helaas was het Heren 3 nog niet gegund om een goal te maken! Het gevaarlijkste moment van de eerste helft kwam op naam van Vincent die een vrije trap van zo’n twintig meter op de lat uiteen zag spatten.

Waar de eerste helft zo rustig begon was dat in de tweede helft totaal anders. Binnen een paar minuten keek Ody al tegen een 2-0 achterstand aan. Mede door de wissels/positiewisselingen en door een wat te lange rust was de concentratie en organisatie bij Heren 3 volledig weg. Waar de eerste helft niets te merken was van een weinig ingespeeld team was dat nu totaal anders. Via een paar eenvoudige passjes werd de verdediging opengereten. Na een korte periode zonder doelpunten was het uit een afgeslagen corner op een prachtige manier raak voor DOVO en daarmee was het verzet van Ody gebroken en volgde er nog een paar goals. Alles leek DOVO op dat moment mee te zitten! In het laatste kwartier herstelde Ody zich weer wat en kwamen er twee niet te missen kansen voor Castor en Vincent, maar de Goden (toch de beheerders van ons Sportpark Olympos) waren ons niet gunstig gezind. Al met al een overwinning op basis van ervaring en klasse waar de jonge aspirant- Goden van Heren 3 van moeten leren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Driebergen 4 op het programma waar de eerste drie punten opgehaald dienen te worden!