Assist: Ilse Vasse

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

4 april 2015 14:45

Struijs, J.

Na een week rust, moesten we dit paasweekend naar Heerenveen voor de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Heerenveense Boys. Doordat de wedstrijd die vóór onze wedstrijd zou worden gespeeld, zou uitlopen en wij ruim op tijd in het noorden des lands waren gearriveerd, hadden we voldoende tijd voor de wedstrijdbespreking maar minder voor de warming up. Rik waarschuwde ons voor de felheid van de tegenstander, zeker gezien het feit dat er sinds 2 weken een nieuwe trainer voor de groep staat die een positief effect heeft op de groep. Bovendien kon het team, dat vorig jaar nog promoveerde naar de hoofdklasse, vanwege de degradatie onbevangen voetballen.

Ondanks deze waarschuwingen vooraf en ons eigen voornemen om fel te beginnen, begonnen we uitermate zwak aan de wedstrijd. De tegenstander troefde ons in elk individueel duel af en als we de bal een keer veroverden, speelden we slordig en waren we de bal snel weer kwijt. Dit terwijl er genoeg ruimte lag om Heerenveense Boys in een tegenaanval pijn te doen. Groot minpunt was daarbij dat Karlijn al na een kwartier spelen het veld geblesseerd moest verlaten. Wij kwamen in de 1e helft tot welgeteld één goede aanval, Heerenveense Boys tot veel meer en zij scoorden dan ook 2 keer. Ruststand: 2-0.

In de rust was Rik "not amused" en besloten we over te gaan tot een ander strijdplan. De druk zou worden opgevoerd en bovendien werd de formatie op het veld iets anders neergezet. We begonnen redelijk aan de tweede helft. Na wat kleinere mogelijkheden had Maud na nog geen 10 minuten spelen de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen. Via Mariette kwam de bal randje zestien bij Maud terecht, die 2 verdedigers voorbij kon lopen en dus alleen het strafschopgebied in ging. Ze krulde de bal links langs de uitkomende keeper, maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal.

De rest van de 2e helft liet een eenzijdig beeld zien. Odysseus probeerde de aansluitingstreffer te maken, Heerenveense Boys beperkte zich tot verdedigen, tijd rekken en af en toe via de counter aanvallen. De ruimte aan beide kanten werd goed gebruikt, waardoor Renske vanaf links en Ilse vanaf rechts tot meerdere voorzetten konden komen. De laatste pass was echter vaak niet zuiver genoeg en vele aanvallen strandden in de zestien. De 1-2 viel pas zo'n 10 minuten voor tijd; Lotte tikte bij de 2e paal binnen op voorzetten van Ilse. Odysseus drong nog aan en probeerde de 2-2 te forceren maar het mocht niet meer baten.

De teleurstelling was groot. Het is één ding om te verliezen als de tegenstander gewoon beter is, maar onacceptabel als de nederlaag geheel aan onszelf te wijten is. Met een select overgebleven groepje die de reis terug naar Utrecht ging maken, werd nog een tussenstop gemaakt bij de Mac, hopend dat de kipnuggets en big macs troost zouden bieden…