3 - 0

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

21 februari 2015 13:45

Witte, M.M. de

De ziekenboeg en het blessurebankje van zeven speelsters waren bijna beter vertegenwoordigt dan de krappe selectie van twaalf speelsters waarmee we zaterdagochtend vanuit het regenachtige Utrecht vertrokken. De uitwedstrijd tegen runner-up Barendrecht stond op het programma. Met de fiets schijn je daar overigens ook prima te kunnen komen. Thuis verloren we met 7-1, dus we hadden wat goed te maken.

Een kwartier later dan het beoogde kwart voor twee begonnen we aan de wedstrijd. Rond de tiende minuut creëerden we een kans, maar wisten niet tot scoren te komen. Met onze slordige opbouw leden we veel balverlies, maar Barendrecht kon daar niet van profiteren. Het lukte ons een paar goede aanvallen over rechts creëren, maar de uitgespeelde doelkansen bleven uit. Het initiatief lag vooral bij de tegenstander. Halverwege de eerste helft stortte een klein hagelbuitje zich over de Barendrechtse velden uit waardoor deze binnen de kortste keren wit kleurden. In de tweede fase van de eerste helft voerde Barendrecht de druk op. Ze begaven zich veel rond onze zestien maar kwamen niet tot scoren, mede door het goede keepwerk van Maxime. We gingen met 0-0 de rust in.

In de kleedkamer wees Rik ons op de opbouw. Die moest beter, zodat we er voetballend uit zouden kunnen komen en het spel naar de andere kant van het veld zouden kunnen verleggen. De druk op onze goal was te hoog en ons middenveld kreeg de opdracht de lepe passes naar de aanvallers van Barendrecht eruit te halen, en de tegenstander zo te dwingen over te gaan tot het spelen van de lange bal.

De tweede helft begon voor ons chaotisch en daar wist Barendrecht vrij snel van te profiteren. Het eerste tegendoelpunt viel vroeg in de tweede helft, waardoor wij gedwongen werden achter de feiten en tegenstander aan te lopen. Na een kwartier werd onze enige wissel van die middag ingebracht. Talita verliet het veld en Jorieke betrad 'm. Ze kwam erbij op het middenveld waardoor we van het 4-3-3 systeem overgingen op het 4-4-2 systeem. Daarmee beoogde Rik meer naar voren te kunnen voetballen en de verdediging wat te ontlasten. Vrij snel na de wissel viel het tweede tegendoelpunt. We kwamen er niet meer uit en zijn eigenlijk nauwelijks nog over de middellijn geweest. Het laatste en derde tegendoelpunt viel zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Nora en Bous wisselden nog wat gezellige woorden met de tegenstander uit maar de scheids kon dat niet echt waarderen. Beiden kregen een waarschuwing. Het is geen 7-1 geworden, maar om nou te spreken van goede zaken... We zijn deze wedstrijd individueel afgetroefd en hebben zelf weinig kunnen creëren.

Volgende week spelen we in eigen huis tegen Rhoon, dat één plek onder ons op de ranglijst staat. Na twee verloren wedstrijden is het hoog tijd voor drie punten.

Opstelling: Maxime, Fieke, Bouser, Tamar, Nora, Fraukje, Liesje, Hanna, Talita ('60 Jorieke), Maud, Ilse.