VIOD VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

14 februari 2015 12:30

Reurings, J.J.

Voor de tweede week op rij speelden we thuis: vertrouwde kleedkamer, vertrouwde muziek en een vertrouwde warming-up op ons vertrouwde veld. Ook de tegenstander van vandaag was vertrouwd. Al vele jaren zitten we met VIOD in de Hoofdklasse en nog nooit (zover ik mij kan herinneren) wisten wij te winnen. We hadden zin om revanche te nemen op de 1-0 eerder dit seizoen in Driesum.

Met dezelfde 10 spelers als vorige week en een nieuwe aanwinst op doel (onze secretaris Elke Scholten) begonnen we om 12:30 aan de wedstrijd. Snel werd geconstateerd dat VIOD in een 1-4-4-2 opstelling speelde. Tijdens de behandeling van Bouser, die onze nieuwe keepster nog even persoonlijk wou ontmoeten, kregen we instructies van coach Rik over hoe we de spitsen moesten opvangen. Nora schoof een halve linie door en Renske moest de ruimte aan de linkerkant dichtlopen.

In de eerste fase van de wedstrijd kon de achterhoede de spitsen van VIOD gemakkelijk bereiken, maar na een kwartier werd deze lijn goed dichtgelopen door het middenveld. Toch werden we een paar keer op scherp gesteld door de twee snelle en behendige spitsen. Gelukkig was Elke wel wakker en kon zij de achterstand voorkomen door middel van slim uitkomen en lenige duikballen.

VIOD liet ons gedurende de gehele wedstrijd in alle rust opbouwen. Zo belandde de bal in de 20ste minuut via Nora bij Lotte. Na een verrassend schot dat in de handen van de keepster belandde liet Lotte met haar signature sign (kom een keer kijken als je niet weet wat ik bedoel) aan onze bank zien dat ze hiervan baalde. Vanaf links kreeg ook Renske veel ruimte tijdens de opbouw. Rond de 25ste minuut gaf ze een mooie lange bal op Ilse die de bal niet in het nest wist te peren. Niet veel later werd Nora onderuit gehaald en de goed fluitende arbiter gaf ons een terechte vrije bal. Hanna bracht de bal hoog in de 16 waar Lotte net een centimeter te kort kwam zodat VIOD kon uitverdedigen.

In het laatste kwartier van de eerste helft werden er een paar simpele ballen ingeleverd. VIOD reageerde hier steeds alert op en zo vormden het spitsenduo een constante dreiging waar de verdediging van Odysseus ’91 haar handen aan vol had. Door goede communicatie achterin en Elke’s ingrepen kon voorkomen worden dat VIOD onze slordig spel afstrafte. Vermoeid gingen we de rust in.

De tweede helft werd sterk begonnen. We creëerden meer kansen en er werd een paar keer goed voorgegeven vanaf de rechterkant door Ilse. Doordat de verdediging van VIOD onder druk stond konden we een paar vrije ballen rond de 16-meter forceren. Helaas misten deze allemaal het netje.

Rond minuut ’70 scoorde één van de twee spitsen van VIOD dan toch de eerste goal van de wedstrijd. Een goal die in die fase aan beide kanten had kunnen vallen. Met het inbrengen van fitte wissels en een nieuwe tactiek probeerde Rik de druk op te voeren. Vijf minuten voor tijd profiteerde VIOD van onze vermoeide benen en onrust en scoorde hun tweede goal. VIOD kon het dichtgooien achterin en Odysseus ’91 had geen creatieve ingevingen of strijdlust over om hier doorheen te komen. Eindstand: 0-2.

Opstelling: Elke, Karlijn, Bouser (’75 Fieke), Hanna, Nora, Fraukje (’65 Maud), Renske, Lotte, Dani, Talita (’80 Tamar), Dani.