Verslag Odysseus vr1 – Heereveen vr 1, uitslag 1-1

Heerenveen VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

29 november 2014 12:30

Golta, W.F.

Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Ody tegen het talententeam van Heereveen aantreden, het beloofde een zware wedstrijd te worden. Op deze koude dag hadden de vedettes onder ons al de handschoentjes tijdens de wedstrijd aangetrokken, gelukkig waren er nog geen panty’s/maillots gesignaleerd. Na een test van de trainer over onze tactiek konden we vol goede moed beginnen. Gelukkig verzekerde hij ons dat er maar een of twee speelsters van het eerste team mee deden, wat een opluchting! De scheidsrechter had overigens een aantal jaar geleden in Utrecht gestudeerd, het kon niet meer fout gaan.

Gelijk merkte we dat de jonge meiden van Heerenveen niet onterecht in het talententeam zaten. Technisch goed, strakke passes, snel, en een flair voor vallen en schreeuwen waren bij al deze speelsters aanwezig. Toch was het Ody die in de eerste helft een goal maakte (GOALEN MAKUHHH). Talita schoot een bal precies over de verdediging heen. De bal kwam bij Dani terecht, die mocht aannemen en de bal in de verre hoek binnen schoot.  Verdedigend stonden we goed opgesteld, wonnen we de duels en Heerenveen kon er niet goed doorheen komen. Heerenveen was vooral gevaarlijk door corners en een indrukwekkende vrije trap, die allemaal naast gingen.  Echter, Odysseus creëerde in de eerst helft ook geen kansen meer.

Na de rust trotseerde we de kou weer. Met een wissel: Ilse in de spits in plaats van Mariette, die een lelijk ijsbeentje had gekregen en zo onder het vlaggen uit kwam. We werden gewaarschuwd door onze trainer dat Heerenveen wel een schepje er bovenop zouden doen en dit deden ze ook. Ineens gingen ze de cross-pass hanteren, waar we ook al tegen Twente kennis mee hadden gemaakt, waardoor het verdedigen steeds lastiger werd. De tweede helft werd gekenmerkt door veel onrust en paniek bij Ody. Hanna had nog kans op eeuwige roem door als verdediger te scoren, maar helaas was de bal moeilijk onder controle te krijgen en ging deze over.  Deze speelster had ook nog een fantastische kopbal uit een corner, maar helaas kwam de bal vrij hard aan vliegen en werd hij naast gekopt.

Uiteindelijk viel dan ook de 1-1. Doordat Heerenveen met vijf man aan het aanvallen was, ontstond er een vrije man die niet aarzelde en de bal in de rechterhoek schoot. Met nog 20 minuten te gaan werden Maud en Lotte nog ingebracht en wisselden we naar ons 4-2-3-1 systeem, dit mocht helaas niet meer baten.

Gezien de wedstrijd kunnen we blij zijn met de 1-1. Heerenveen had meer balbezit en hadden de betere kansen. Complimenten aan het gedisciplineerde verdedigen van Odysseus, waardoor we toch een punt uit de strijd hebben weten te slepen.

Opstelling: Julia, Irina, Hanna, Iris, Karlijn, Nora (’70 Lotte), Renske, Lisanne, Talita (’70 Maud), Mariette (’45 Ilse), Dani