Dames 1 wint uit-wedstrijd tegen De Zwervers

Lotte Bransen (penalty)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

22 november 2014 14:45

Hollenberg, S.M.M.

Het was een mooie zonnige dag, we wonnen de tos, hadden de wind en zon in onze rug, kortom we konden ons wat dat betreft geen beter begin van de wedstrijd wensen. Echter was het voetbal er niet naar, de bal bereikte de medespelers niet, we waren niet fel en elke keer net een stap te laat. Dit ontging ook Rik niet en zodoende liepen er na 10 minuten al twee wissels warm. We mochten dan ook van geluk spreken dat we niet al op 1-0 achterstand kwamen, na een één op één actie op de keeper die door Julia mooi werd gepareerd.

Wat de oorzaak was van deze zeer matige start is nog onduidelijk, wellicht was het het angstzweet dat bij menig speler uitbrak bij de gedachte in de muur te moeten staan om de kanonschoten van het clubicoon af te weren. Renske had het gedurende de wedstrijd dan ook niet makkelijk, zij moest in de muur verschijnen èn mag van geluk spreken dat haar scheenbeen heelhuids uit de strijd is gekomen. Gelukkig werd het getrek en geschop af en toe beloond, zo werd ons in de eerste helft een penalty toegekend. Deze werd door Lotte koelbloedig ingeschoten en zo stonden we toch op 1-0 voorsprong. Helaas is niet iedereen ongeschonden de strijd uitgekomen, zo werd het Lotte’s kleine teen aan het einde van de eerste helft teveel. In het strafschopgebied stortte zij na een harde overtreding ter aarde en moest het veld verlaten.

Ook werd er geprobeerd onze verdediging het niet alleen voetballend moeilijk te maken maar ook met name mentaal, uitspraken als: ‘ik word echt agressief van deze bitches’, passeerde de revue en de mouwen werden aan de kant van Capelle wat hoger opgestroopt zodat menig inkt kunstwerk nog net even wat duidelijker zichtbaarder werden. Onze verdediging liet zich echter niet intimideren en bleven stug door voetballen. De werklust leidde in de tweede helft dan ook tot een 2-0 voorsprong na een diepte pass op Dani die keurig afrondde. Nadat deze stand op het scorebord verscheen brak er een periode aan van veel chaos en hectiek. Ondanks een paar mooie aanvallen van onze zijde was er van tikkie takkie voetbal weinig sprake meer. Zo verscheen even later dan ook de 2-1. Maar we hielden ons hoofd koel en sleepte de overwinning binnen.

Ondanks dat het tikkie takkie voetbal en de veel geoefende cross pass vandaag niet helemaal uit de verf kwamen, zijn de drie punten toch mooi binnen! Chapeau