Wedstrijdverslag Odysseus dames 1 - Klarenbeek dames 1

Tamar op den Kelder (vrije trap)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

25 oktober 2014 12:30

Arnhem, W.D.M. van

Op papier leek het niet een al te zware wedstrijd te worden: Klarenbeek stond eennalaatste in de competitie. Maar in de wedstrijdvoorbereiding bleek al dat we de tegenstander niet moesten onderschatten. Rik had zijn huiswerk goed gedaan en bleek - niet geheel verrassend - het halve elftal al te kennen.
Of het aan de aftandse stereo-installatie van de tegenstander lag of het feit dat Rik zijn bretels niet aanhad: de concentratie en de scherpte tijdens de warming-up waren ver te zoeken. Gelukkig had Lotski voorafgaand aan de wedstrijd nog goed nieuws: volgens de statistieken winnen we altijd tegen tegenstanders zonder egels of juist met bizar veel egels in het team ("alles of niets"). Bij Klarenbeek was het eerste het geval. Er werd nog getwijfeld of we niet in onze fancy witte uitshirts aan de start moesten verschijnen, maar na een vruchteloze discussie is besloten om toch in het paars tegen de blauwe Klarenbekers aan te treden.

Odysseus begon zwak aan de wedstrijd, ondanks dat er nog op gehamerd werd dat we onze concentratie moesten pakken. Toch had Odysseus de meeste kansen, maar bleek het effectieve Klarenbeek aan één kans genoeg te hebben om op voorsprong te komen. We gingen rusten met een 0-1 achterstand en het was duidelijk dat we in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen, wilden we het Klarenbeek nog enigzins moeilijk maken. Er werd wat hoger druk gezet en er was meer dreiging voor het goal van de tegenstander, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Fikkie S. speelde een verdedigend sterke wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat er na de wedstrijd nog steeds twee ballen zoek waren onder het mom van "weg is weg". In de 60e minuut kwamen er drie frisse krachten het veld in: Timpie, Mariëtte en Liesje verlieten het veld voor Maud, Talita en Tamar. Laatstgenoemde ging nog geen minuut later achter de bal staan bij een vrije trap van zo'n dertig meter van het goal en joeg deze de kruising in: 1-1! Dit doelpunt is dan ook niet onopgemerkt gebleven en in de landelijke media wordt al gesproken van "een juweeltje" (bron: http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/?p=63717). In de resterende tijd heeft Julia "arschloch" Schmidt met twee goede reddingen ervoor gezorgd dat Klarenbeek niet met de volle drie punten huiswaarts ging.

Achteraf bleek dat Rik deze uitslag al had voorzien aangezien hij één witte en één zwarte sok had aangetrokken. Dit bleek ook een voorbode te zijn voor het gelijkspel van dames 2 later op de middag: 2-2. Hopelijk kunnen we volgende week uit bij Saestum beter spel laten zien en dan wordt het ook weer tijd voor het eerste veldgoal sinds drie weken.

Opstelling: Julia, Irina (60. Tamar), Bouser, Jorieke, Fieke, Liesje (60. Talita), Nora, Lotte, Renske, Mariëtte (60. Maud) en Dani.