Lisanne van Vuure (vrije trap)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

4 oktober 2014 12:30

Boer, A. de

Na een mooie overwinning afgelopen week op Be Quick, ging Dames 1 vandaag weer voor de winst. Een thuiswedstrijd, prachtig weer en een fitte selectie moet zorgen voor een mooie overwinning op Barendrecht VR1.
Met een goede wedstrijdbespreking, een nieuwe teamfoto en een flinke warming liep Dames 1 onder de prachtige hymne van de Champions League het veld op. We voelden ons zelfverzekerd met prachtige nieuwe witte broekjes en sokken. De tribune was goed gevuld en zat er helemaal klaar voor, met hoog bezoek van Anouk Hoogendijk, speelster van Ajax Vrouwen, die ons een hart onder de riem kwam steken.
De wedstrijd begon een beetje afwachtend, we hadden moeite met onze positionering. Barendrecht speelde veel vanuit hun backs, die ver op konden lopen, waardoor onze spitsen Ilse en Maud ver terug moesten op eigen helft. Toch kwamen we naarmate de helft vorderde wel een paar keer goed dichtbij. Zo wist Ilse een paar keer voor de keeper te komen, maar wist net niet af te maken. Hoewel Barendrecht veel balbezit had, een paar keer gevaarlijk dichtbij kwam, wist Odysseus de eerste helft de nul te houden, door o.a. een paar prachtreddingen van onze keepster Julia.
De tweede helft begon en na wat slordigheid valt er al in de 47e min valt er een goal voor Barendrecht. Dit had niet gehoeven hoor ik vanaf de bank en Ody moet nu terug komen. We spelen de bal veel rond, proberen op te bouwen via het middenveld met Hanna of Renske, en bereiken regelmatig onze spitsen. Het doelpunt valt alleen nog niet. Helaas valt 2 minuten later wel al de 0-2 voor Barendrecht. We lijken aangeslagen ons spel te hervatten. Wanneer kort daarna ook de 0-3 valt, gaan we wisselen. Tamar en Bouser worden gewisseld voor Irina en Talita in de 60e minuut. Even later volgt een vrije trap voor ons. Liesje neemt de vrije trap, lijkt doelpunten in de benen te hebben en scoort voor Odysseus, 1-3! Zelfs met de wissel van Fieke voor Nora, weten we de wedstrijd niet om te draaien. In de 70e minuut haalt Hanna de bal geweldig van de lijn, maar lijken we weggespeeld te worden door Barendrecht en valt vlak daarna de 1-4, al lijkt Tamar duidelijk gevlagd te hebben voor buitenspel. Mentaal begon Ody er door heen te zitten, we proberen rond te spelen,  lijken elkaar goed te vinden, maar slaan een station over in linies, waardoor de bal redelijk gauw weer kwijt zijn aan Barendrecht. Na een handsbal in onze verdediging, krijgt Barendrecht ook nog eens een penalty. Het kan niet gekker worden en de 1-5 ligt erin, rond de 80e minuut. 5 minuten later volgt de 1-6. Dan krijgen wij een gigantische kans, met Ilse die een geweldige voorzet geeft, maar we net naast het goal schieten.
Al de wedstrijd er bijna op zit, lijkt Barendrecht ons nog een extra schop na te willen geven, want in de 89e minuut, schiet Barendrecht de 1-7 in.
Helaas, aangeslagen lopen we van het veld af. Dat dit maar niet meer mag gebeuren.
Opstelling:
Julia, Bouser (60.Irina), Hanna, Jorieke, Fieke (70.Nora), Tamar(60.Talita), Renske, Liesje, Maud, Lotte, Ilse
Scoreverloop:
0-1 (47. Barendrecht), 0-2 (50. Barendrecht), 0-3 (55. Barendrecht), 1-3 (61. Liesje), 1-4 (76. Barendrecht), 1-5 (79. Barendrecht), 1-6 (86. Barendrecht), 1-7 (89. Barendrecht)