Wedstrijdverslag Odysseus ’91 Dames 1 tegen SSS Klaaswaal

SSS VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

20 september 2014 12:30

Griendt, J. van der

Vooraf leken alle facetten aanwezig om een topwedstrijd tegen SSS Klaaswaal te spelen. We mochten weer lekker thuis spelen op ons eigen perfecte kunstgras waar we de hele week lekker op hadden getraind. Thuis, dat betekent geen Groningen, Driezum of ander ver oord waar met een krakkemikkig busje naartoe moet worden gereden. Er was genoeg publiek aan de zijlijn, diverse teams kwamen ons aanmoedigen en zelfs Santi was vanuit het verre Noorden aangevlogen om ons naar een glansrijke overwinning te schreeuwen. Ook de zon scheen heerlijk en Renske had zelfs haar geluksonderbroek aan gedaan. Het kon dus eigenlijk al niet meer misgaan en we waanden ons echte superhelden in ons nieuwe paarse shirt met blauw/rood Domino-logo.

Hoe het dan toch zo mis kon gaan is eigenlijk niet te verklaren. De eerste helft leek het alsof we er allemaal geen zin in hadden, passes kwamen niet aan, we verloren alle duels en de spaarzame kansen die we creëerden werden niet verzilverd. Aan de andere kant was SSS erg gevaarlijk uit corners en we mochten van geluk spreken dat het in de eerste helft pas 0-1 stond. De Klaaswaalsen hadden een aantal maal de lat getoucheerd en zagen nog een bal van de doellijn worden gehaald.

In de rust was dan ook de conclusie dat we nog niet hadden verloren maar dat er vooral mentaal een knopje om moest. Zonder hard te werken zou deze wedstrijd nooit gewonnen kunnen worden en dus moesten we ervoor zorgen dat we onszelf na de wedstrijd niet zouden kunnen verwijten dat we er niet alles aan hadden gedaan.  Ook werd van speelsysteem veranderd, we schakelden van 4-3-3 om naar een 4-4-2 systeem. In vorige wedstrijden had al gebleken dat deze omzetting de tegenstander erg in verwarring kon brengen en we daardoor vaak ook beter gingen spelen.

De tweede helft speelden we naar het publiek toe en uit de statistieken blijkt dat er gemiddeld  vaker wordt gescoord als het thuisspelende team naar zijn eigen fanatieke publiek speelt. Of dat dat komt doordat dit meestal de tweede helft is en er meer goals in de tweede helft worden gescoord dan in de eerste helft, maakt niet uit. Wij hadden er weer vertrouwen in en begonnen de tweede helft veel beter dan hoe we de hele eerste helft hadden gespeeld. SSS had erg veel moeite met de verandering van ons speelsysteem waarmee hun centrale verdedigingsduo vast werd gezet. We hadden SSS helemaal in de tang, maar echte grote kansen werden er helaas niet gecreëerd.  SSS was de weg wel even kwijt en dacht: als er geen bal is kunnen we ook niet voetballen. Dus wat deden ze? Elke keer dat ze de bal veroverden schoten ze de bal over het hek heen totdat wij door alle ballen heen waren en de wedstrijd een tijdje stil lag omdat de ballen gevonden moesten worden. Dit bracht ons zodanig uit onze concentratie dat op het moment dat er weer ergens een bal tevoorschijn was gehaald deze 20 seconde later alweer in het netje lag: 0-2. Dit was een harde dreun en die kwamen we niet meer te boven. De druk op SSS was weg en de kopjes gingen hangen. Toen in de laatste minuten ook nog eens de 0-3 werd gescoord was het drama compleet.

Thuis met 3-0 verliezen is echt schandalig en dit mag ons dan ook nooit meer overkomen. De aanwezigheid van Titta of de afwezigheid van haar soortgenoten kunnen enkel een deel van deze wanvertoning verklaren. Volgende week reizen we af naar Zwolle om daar Be Quick te verslaan maar daar zal in ieder geval een betere instelling voor nodig zijn.

Gelukkig wist dames 2 met een overtuigende overwinning op Benschop de dag toch nog een beetje goed te maken.