Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

13 september 2014 14:30

Wiersma, W

Na het succesvolle teamweekend van vorige week in het zuiden van het land, mochten we dit weekend afreizen in tegengestelde richting naar Driesum in noord Friesland. Voor deze reis van 180 kilometer leek het een goed idee om een busje te huren. Toen de achterklep na een belletje met het verhuurbedrijf eindelijk open kon en na menig beukwerk ook weer dicht, konden we vertrekken. Enige knipperende lampjes op de dashboard baden ons wat zorgen, maar Tamar wist met het instructieboekje de puzzel op te lossen: er moest zo snel mogelijk een Renault-dealer bezocht worden. We besloten de reis naar Driesum toch te wagen, want VIOD wachtte. Onderweg zette Liesje haar eigen uitspraak ‘mannen rijden agressief, maar vrouwen doen soms onnavolgbare dingen’ kracht bij door zelf een onmogelijke inhaalmanoeuvre te maken en vervolgens een agressieve man aan haar dichte autoraam te hebben staan.

Via de haringkraam die toch geen haringkraam bleek kwamen we heelhuids, via de andere kant dan verwacht bij VIOD de parkeerplaats opgereden. Eigenlijk gaat het elk jaar hetzelfde bij VIOD: omkleden in ‘box’ 4, plaatsnemen in de Bes(i)te dug-out en wennen aan het spelen op gras. Dit jaar leken we de belangrijkste speelsters van VIOD in de pocket te hebben met Hanna als ‘ondankbare taak maar succesvolle Grietsje-dekker’ en door het vastzetten van de as. De eerste helft speelden we tactisch sterk en werden slechts kleine kansjes weggegeven. Zelf wisten we aanvallend helaas geen gebruik te maken van de counter omdat VIOD sterk stond opgesteld in de omzet en wij wat slordig vooruit speelden. Aan het einde van de eerste helft hadden we in balbezit de rust en ons spel te pakken en ontstonden er enkele goede kansen. Toch viel 3 minuten voor rust door een polletje en de daaruit voortkomende opspringende bal waar door ons overheen werd getrapt de 1-0.

De eerste helft was het balbezit voor VIOD, de tweede helft leken wij helemaal aan het grasveld gewend te zijn en leek de gelijkmaker elk moment te kunnen vallen. Er werd goed verdedigd, sterk gekeeped door Maxime en door iedereen hard gewerkt wat resulteerde in een aantal zeer grote kansen voor ons. 15 minuten in de 2e helft kwamen Fieke en Liesje in de ploeg waardoor we een mannetje op het middenveld over hadden. Onze hoge druk naar voren leverde vele goede kansen, maar geen doelpunten op. Na 90 minuten kon VIOD dan ook opgelucht ademhalen. Aan ons killersinstinct moet dus gewerkt worden om volgende week SSS te pakken die een puntje op ons voorstaan.