1 - 3

Vrouwen zaterdag, VR1, Topklasse/hoofdklasse 1c: PK2A - PK1B

17 mei 2014 15:15

IJpelaar, J.M.

Het contrast tussen beide teams was voor de wedstrijd groot. DSE kwam bij ons in de eerste promotiewedstrijd op bezoek met een spelersbus van de club. Odysseus reisde af met drie kleine auto’s – waar sommige gordels van kapot waren – terwijl er nog drie speelsters de reis naar Etten-Leur met het OV gemaakt hebben. Het mocht de pret niet drukken, want het was heerlijk weer. Met een 1-1 heen uitslag, veel mensen langs de lijn en een plek in de promotiefinale als inzet, beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Er werd scherp begonnen aan de wedstrijd en dat resulteerde in de tiende minuut al in een doelpunt voor Odysseus. Na een goede voorzet van Dani vanaf links, stond Wienie – die door de afwezigheid van Ilse niet achter maar voorin speelde – in kansrijke positie voor het goal. Via de keepster en de paal rolde de bal tergend langzaam het goal in: 0-1. DSE probeerde meer aan te zetten maar in de 17e minuut was het weer raak voor Odysseus. Een mooie vrije trap van Liesje werd ingekopt door de debuterende Judith, waarna het na ruim een kwartier spelen al 0-2 stond.

0-2 was ook de stand waar mee gerust ging worden. In de tweede helft zakte Odysseus wat in en liet het DSE wat meer komen. DSE wist niet goed wat het met de geboden ruimte moest doen, dus echt grote kansen bleven uit. Ook de trommel die de aanhang van DSE voor de gelegenheid had meegenomen, was weinig imponerend. Een speciale rol was voor Santi weggelegd, die al vanaf de twintigste minuut aan het tijdrekken was door extreem lang te wachten voordat ze de bal in haar handen pakte. Hoewel Odysseus niet heel veel meer in de buurt kwam van de verdediging van DSE – bestaande uit twee judoka’s en twee kickboxers, aldus Marten – was het in de 53e minuut toch raak. Na een afgeweerd schot van Dani, kreeg Lotte de bal voor haar voeten op de rand van de zestien. Het goal wat volgde kan alleen maar omschreven worden als een echte “Lotti-goal”: niemand weet echt waarom Lotte op deze positie koos voor een lobje, maar de bal dwarrelde over de keeper heen het goal in: 0-3.

Domper was het wegvallen van centrale verdediger Tamar, die een pijnlijke enkel aan het bij vlagen fysieke duel met DSE heeft overgehouden. Complimenten aan Fieke, die goed is ingevallen. Renske, terug van drie maanden Zuid-Afrika, zou een halfuurtje spelen, wat uiteindelijk ruim 75 minuten werd. Moegestreden werd ze vervangen door Starlight, die met een afstandsschot nog dichtbij de 0-4 was. De laatste tien minuten werd debutant Judith, die een zeer goede wedstrijd heeft gespeeld, vervangen door Kate. De wedstrijd was al gespeeld, maar toch deed DSE nog iets terug door te scoren uit een corner in de 98e minuut. Momentje van onoplettendheid, maar misschien had dat ook te maken met de tien minuten blessuretijd die de scheidsrechter had berekend.

Al met al een goede wedstrijd van het gehele team, beloond met een meer dan terechte overwinning. We gaan ons nu opmaken voor het tweeluik tegen Fortuna Wormerveer. Pikant detail: dit is tevens het nieuwe team van de huidige trainer van Odysseus, Kenneth Danning. Hoe laat en waar de wedstrijd gespeeld gaat worden, is nog onbekend. Zodra dat bekend wordt gemaakt, hopen wij op zoveel mogelijk publiek langs de lijn om ons naar de topklasse te schreeuwen!