Lotte Bransen (scrimmage)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

8 februari 2014 12:30

Tikai, H.

Na een week vol regen was het zaterdag tijd voor de wedstrijd tegen Ter Leede 2. Na een halve warming-up op een natuurgras veld en een kwart warming-up op het kunstgrasveld begonnen we niet helemaal top voorbereid op de wedstrijd. Dat was ook te merken in het eerste kwartier waarin we totaal werden overlopen door de speelsters van Ter Leede en Santi ons gelukkig nog lang op de been hield. Het was dan ook niet onverdiend dat Ter Leede in de 20ste minuut de 1-0 maakte. Vanaf links werd een voorzet gegeven, waarna de linksbuiten met een aantal keer kappen vrij voor Santi kwam en de bal in de hoek kon schuiven: 1-0. Nog geen tien minuten later werd het toch 1-1, een voorzet van Ilse werd door Lotte met het hoofd geraakt, gesmoord door een tegenstander en kwam toen weer voor de voeten van Lotte die hem via de paal binnenschoot. Na deze goal gingen we beter voetballen en creëerden we wat kansjes. In de rust kwamen Nora en Irina erin voor Fraukje en Karlijn en werd er besloten om ervoor te gaan vechten en gewoon lekker te gaan voetballen. Dat was een mooi plan maar nog geen vijf minuten na rust stonden we alweer achter. Opnieuw de linksbuiten die deze keer vanaf de zestien de bal in de hoek schoot. In de zestigste minuut was het Ilse die als een duveltje uit een doosje opeens alleen richting goal kon gaan, ze speelde de keeper half uit, legde terug op Lotte en die schoot de bal via een tegenstander in de goal. We stonden weer gelijk door opnieuw een ontzettend lelijke goal. Na deze goal mondde de wedstrijd uit in een ware veldslag. Vliegende tackles en karatetrappen gingen gepaard met veel balverlies aan beide zijden. Echte kansen werden er dan ook niet meer gecreëerd en waar er de laatste weken vaak sprake was van Lucky Ajax, was dat deze wedstrijd niet het geval: er werd niet meer gescoord in het resterende deel van de wedstrijd. 2-2 was een terechte uitslag voor deze wedstrijd met veel strijd maar niet al te goed voetbal.

Opstelling: Santi, Wienie, Tamar, Jorieke, Karlijn(Irina), Liesje, Hanna, Fraukje(Nora), Lotte, Dani, Ilse.