Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

7 december 2013 14:30

Drunen, J. van

Als we het sportpark in Klaaswaal oplopen komen alle herinneringen van voorgaande ontmoetingen tussen SSS en Odysseus boven: het knollenveld, heftige stormen, lenzen vergeten, geblesseerden, rode kaarten, zuur puntenverlies, etc.Dit belooft een vurige pot te worden.

Als Kenneth op bestemming is aangekomen is het tijd om ons te focussen op de wedstrijd van vandaag. SSS, dat met twee wedstrijden meer één punt boven ons stond, heeft een sterke start gehad maar is haar swung van destijds kwijt. Odysseus begon het seizoen daarentegen slap, maar is juist bezig aan een comeback. Wetende dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden hebben er vertrouwen in.

Dan begint de wedstrijd. Na vijf minuten geeft Ilse de bal voor aan Dani die de bal beheerst afmaakt: 0-1 voor Odysseus! Tien minuten later maakt SSS echter gebruikt van een misverstand achterin en scoort de spits de gelijkmaker.

Dan volgt een fase waarin beide teams opzoek zijn naar rust.Het lukt Odysseus niet om de bal weg te krijgen, maar keeperCorienne let goed op. Met gevaar voor eigen leven haalt zij alle ballen uit het doel. Als de bal in de 30ste minuut tijdens een corner bij Dani in de voeten belandt wordt zij onderuit gehaald, met een strafschop als resultaat. Renske neemt de strafschop. En scoort! Dit hebben we nodig. Na deze goal kunnen we elkaar vinden en lopen we uit op SSS: in de 35steminuut scoort Lotte de 3-1 en drie minuten later scoort Dani haar tweede goal van vandaag uit een mooie aanval vanaf rechts.

De euforie die deze goals meebrengen zorgt ook voor gevaar.Ody vergeet haar verdedigende taak en SSS scoort vlak voor rust de 4-2.

In de rust bereidt Kenneth ons voor op het ‘Duitse’ karakter van SSS: zoals zij vorig seizoen terug zijn gekomen van een 2-0 achterstand tegen ons zullen zij een 4-2 achterstand ook zien als een kans. Onze taak is om geconcentreerd te blijven verdedigen.

Helaas krijgt Kenneth gelijk. Rond de 55ste minuut scoort SSS twee keer vlak achter elkaar. Met een 4-4 op het scorebord, nog 35 minuten te spelen en een uiterst gedreven SSS moeten we het roer omgooien. Tijdens een blessurebehandeling van SSS steken we de koppen bij elkaar en proppen we een aantal pepers bij elkaar tussen de billen.

Het laatste half uur van de wedstrijd is een heftig half uur. Veel felle duels, SSS dat ons met 11 man op onze helft onder druk zet en een grimmige sfeer aan de zijlijn. Acht minuten voor tijd scoort Ilse de verlossende goal: 4-5. We weten de laatste minuten veilig door te komen, mede door de sterke inzet van de drie invallers. We nemen drie punten en een derde plek in de Hoofdklasse mee naar huis.

Opstelling: Corienne, Irina, Tamar (Fraukje), Hanna, Wienie (Talita), Renske, Lisanne, Nora (Karlijn), Lotte, Dani, Ilse

Geel: Irina