Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

30 november 2013 15:00

Brouwer, M

Na een vlotte rit naar Hearrenfean zijn we net op tijd voor de uitverkoop van VV Heerenveen. Gelukkig is de kleedkamer reeds verwarmd door een stel ongeduldige pubers en heeft de moeder van Santi de nagels van Santi netjes geknipt en gelakt.

Het zal een lastige wedstrijd worden voor Odysseus, daar het talententeam van Heerenveen op de tweede plek staat. Maar er liggen ook kansen voor ons: met een reeks goede wedstrijden ter voorbereiding staan we met vier punten minder dan Heerenveen op de vijfde plek.

Om 15:00 klinkt het startsignaal. Door aanvallend spel scoort Heerenveen zes minuten later de 1-0. Gelukkig laten wij ons niet afschrikken: slechts één minuut later trapt de keepster van de Friezen de bal ongelukkig uit. Ilse is alert, onderschept de bal en scoort uit een moeilijke hoek de gelijkmaker: 1-1.

In de fase die hierop volgt is Odysseus de sterkere partij. Veel balverovering op het middenveld, snelle combinaties voorin en een goed verzorgde verdediging. Vlak voor rust zet Heerenveen nog even aan, maar de stand blijft gelijk.

Maar vandaag is er nog een derde partij die meedoet aan de wedstrijd: Het Veld. In het begin van de wedstrijd lijkt Het Veld nog aan onze kant te staan. De keepster van Heerenveen gleed bij de goal van Ilse half uit voordat zij de bal aan Ilse schonk. Toch kiest Het Veld er uiteindelijk voor om de jonge talentjes uit Heerenveen een handje te helpen. Overal glijden de speelsters uit Utrecht uit: kapbewegingen en verdedigende acties eindigen allemaal in een modderbad. Ook Santi kan niet overeind blijven. Maar een keeper is geen keeper als je niet ook op de grond ballen kunt tegenhouden. En dat deed ze!

Als we de kleedkamer na de rust uitlopen verwachten we een fel Heerenveen. Niets is minder waar. In de 46ste minuut komt de bal na een mooie tik-tak in de voeten van Aanvoerder Renske. Zij geeft een perfecte cross-pass aan Fraukje via de binnenkant paal de 1-2 maakt!

Nog even kunnen we de druk volhouden, maar na een kwartier maakt overtuigend spel plaats voor angstig en gehaast voetbal. Heerenveen maakt hier gebruikt van en voert de druk op. In de 81ste minuut krijgt Heerenveen een vrije trap vlak buiten de 16 meter-lijn. De bal schiet langs de muur en door Santi’s benen de goal in: 2-2. De scheidsrechter laat nog twintig minuten doorvoetballen, maar mede dankzij een mooie redding van Santi blijft de stand gelijk.

Hoewel het voelt alsof we drie punten hebben weggegeven kunnen we over het geheel gezien trots zijn op een gelijkspel tegen Heerenveen TT. Extra bedankt voor de inzet van Tamar en Nora die helaas niet mochten spelen.

Opstelling: Santi, Irina, Jorieke, Hanna, Wienie, Renske, Lisanne, Fraukje, Lotte (Talita), Dani, Ilse.

Wissels: Tamar, Nora