5'

Competitie Dames 5 08/09

7 maart 2009 12:30

Wedstrijdverslag 7 maart: Odysseus91 – Delta Sports (2-1)    Alice

Op 7 maart stond de wedstrijd tegen Delta Sports dames 3 op het programma. Aangekomen na een lange treinreis van welgeteld 5 minuten in het bewolkte Houten, kozen we een recreatieve route om eens wat meer van dit mooie dorp te zien (met dank aan 9292ov). Het gevolg hiervan was dat we verdwaalden, maar gelukkig werden we door een aantal aardige inwoners op het juiste pad gezet richting voetbalveld. Na een lange wandeling over de boerenweg met hier en daar een tractor, kwamen we aan bij Delta Sports. Met een krap half uur omkleed- en inlooptijd stonden we met goede moed op het veld. We hadden immers al 2 wedstrijden achter elkaar gewonnen met als hoogtepunt de 14-0 van vorige week.

Na het fluitsignaal bleek dat we echt aan elkaar gewaagd waren, wat uiteraard een mooie wedstrijd voorspelde. Na amper 5 minuten werden we echter al uit onze overwinningsdroom gehaald door een tegendoelpunt. Door een verzwakte concentratie van ons, wisten de spitsen van Delta Sports door onze verdediging heen te breken en een mooi doelpunt te maken. Dit schudde ons hard wakker waardoor we een veel actiever spel gingen spelen.

In de eerste helft kregen we heel wat kansen, maar geen van hen was doeltreffend. Dit leverde zoals gewoonlijk een hoop frustraties op bij de spitsen, maar zorgde tegelijk voor een enorme drive in het team om aanvallend te blijven spelen. De mooie lange ballen van de middenvelders zorgden voor goede openingen in het zestienmetergebied maar nog niet voor een doelpunt. Delta Sports kreeg steeds minder kansen, waardoor Cora een rustige eerste helft kreeg.

Met deze stand gingen we de kleedkamer binnen, waar we flink gefrustreerd een peptalk van Hugo aanhoorden. Nog geen gelijkmaker, maar deze zou gezien ons spel wel verdiend zijn. Rust aan de bal en meer schoten op doel was de planning voor de tweede helft.

Eenmaal weer begonnen, kregen we steeds meer kansen en wij bepaalden het spel.

En daar kwam Emma uit het niets. Door een geweldige actie met bal aan de voet, passeerde ze de dubbele verdediging van Delta Sports en scoorde de welverdiende 1-1. Dit zorgde voor een enorme ontlading van vreugde in het team en natuurlijk ook bij Hugo.

De wedstrijd verliep verder erg spannend. De verdediging van Delta Sports zat goed in elkaar, en ook de keeper verdedigde haar doel met hart en ziel. Dit maakte het moeilijk voor ons om een verschil te maken in deze wedstrijd. Een aantal keer kwamen we er goed uit en konden de spitsen goed van hun verdediger wegdraaien. In de 75e minuut kreeg Kriste de bal en speelde de verdediging uit waardoor ze een goed schot kon lossen op doel. De keeper was alert, maar was niet in staat de bal te vangen en in plaats hiervan ketste ze de bal af waardoor Alice de 2-1 kon binnenschieten. Deze goal keerde de wedstrijd en veroorzaakte een groot gevoel van verlichting. Duidelijk was dat ze dit niet meer van ons af zouden nemen. Met man (vrouw) en macht verdedigden we ons doel waardoor Delta Sports geen kans meer maakte om ook maar in de zestien te komen.

Na een lange tijd van blessures kon Andrea weer even mee doen. Helaas mocht dit niet lang duren en werd ze in het eind van de tweede helft op haar enkel getikt waardoor ze met hevige pijn het veld moest verlaten. Erg vervelend.

Met kramp in benen en bezwete gezichten werd de wedstrijd beëindigd.

Een welverdiende 2-1.