SteDoCo VR1 – Odysseus ’91 VR1: 1 - 4 (0-3)

Wienie Blom (schot)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

28 september 2013 14:30

Hocks, R.

Het eerste team van de dames van Odysseus ’91 heeft gisteren de 3 punten gepakt. Na vorige week de eerste drie punten te hebben binnen gehaald tegen Ter Leede Vr2, was het vandaag de taak om vast te houden aan deze stijgende lijn. Nu heeft Odysseus de punten meegenomen uit Hoornaar, na een 1-4 overwinning op SteDoCo.

In de voorbespreking werd nogmaals genoemd dat SteDocO met maar 1 punt boven Odysseus stond. Odysseus kon vandaag winnen, Odysseus moest vandaag winnen! De mouwen gingen omhoog, iedereen geconcentreerd en om half 3 klonk dan daar, het fluitsignaal op de mooie grasmat van SteDoCo. Al vanaf het begin ontspon zich een levendige wedstrijd. Odysseus begint sterk aan de wedstrijd, de dames zijn scherp, zetten goed druk op de achterhoede van SteDoCo en winnen de eerste duels. Dit resulteert in een paar gevaarlijke vrije trappen van Renske. Bij een vrije trap in de 13e minuut wordt Lotte aan haar shirt getrokken en naar de grond gehaald. De scheids twijfelt geen moment en legt de bal op de stip. Renske schiet de 0-1 binnen!

SteDoCo probeert te blijven voetballen, en is af en toe gevaarlijk in de aanval. Toch blijft Odysseus de bovenliggende partij. Dat blijkt ook in de 20e minuut. Vanuit de achterhoede wordt goed opgebouwd en wordt Hanna op het middenveld bereikt. Hanna stuurt Ilse met een diepte pass weg. De bal die scherp gegeven werd kon nog net binnen gehouden worden op de achterlijn. Met een terugspeel bal op de 16 kan Lotte, de bal hard inschieten. 0-2 voor Odysseus! Nog geen twee minuten later is het weer Odysseus die scoort. Hanna speelt Wienie in die zich vrij weet te maken van haar tegenstander en schiet vanuit een moeilijke hoek de 0-3 binnen. Odysseus weet nog een paar goede aanvallen op te zetten, maar verzuimt te scoren. Wel moet Odysseus alert blijven. SteDoCo komt beter in de wedstrijd en kunnen beter anticiperen op de opstelling van Odysseus. Zij schuiven een man door, waardoor er meer druk op de achterhoede komt van Odysseus. SteDoCo komt niet verder dan een bal op de lat en weet in de eerste helft de aansluitingstreffer niet te maken.

Odysseus gaat met een 0-3 voorsprong de rust in. Toch wordt er nadrukkelijk benoemd dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Kansen moeten worden afgemaakt, scherpte achterin en nog 45 min lang knallen! SteDoCo kwam met hetzelfde soort plan de kleedkamer uit. Zij begonnen fel aan de tweede helft en lieten zien dat ze Odysseus niet zomaar met 3 punten laten vertrekken. Toch haalt SteDoCo zichzelf uit de wedstrijd door veel commentaar op de scheids te leveren. Odysseus laat zich hierdoor niet intimideren. In de 56e minuut is het Wienie die weggestuurd wordt en alleen op de keeper afgaat. Ze omzeilt de keeper en schiet de 0-4 binnen! Voor Odysseus is het nu alleen nog zaak, om de wedstrijd goed en rustig uit te voetballen. Geconcentreerd blijven en geen kansen meer weggeven. Echter blijft SteDoCo voetballen en wordt het nog een paar keer gevaarlijk in de 16 van Odysseus. Was het vorige week de kont van Fraukje die goed redde, is het nu onze Tamar, die de bal goed weet te blokken, na een goede aanval van SteDoCo. Ook Santi moet nog een paar keer optreden. Vanuit een fout van het middenveld, countert SteDoCo en weten ze de spits te bereiken. De spits tikt de 1-4 binnen na een voorzet van de linksbuiten. De laatste 15 minuten verlopen wat slordig en rommelig voor beide kanten. SteDoCo uit zich gefrustreerd, waardoor de nummer 10 nog een rode kaart krijgt. Na 5 minuten blessuretijd klinkt dan het eindsignaal, en wint Odysseus met een verdiende overwinning.