Ilse Vasse (intikker)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

7 september 2013 12:30

Rossum, P. van

Na een goede seizoensvoorbereiding waarin werd gewonnen van topklasser DTS en hoofdklasser Barendrecht mocht Odysseus dit weekend in de competitie starten tegen SSS. De dames uit Klaaswaal wisten zich het afgelopen jaar via de nacompetitie te handhaven in de hoofdklasse, maar met de krappe overwinning en het gelijkspel van afgelopen seizoen in het achterhoofd beloofde het geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor Odysseus. In de eerste minuten maakten de SSS’ers al duidelijk dat ze voor de drie punten naar Utrecht waren gekomen. Door 5 ballen in het net te schieten en er slechts 1 tegen te krijgen, wisten ze de punten dan ook verdiend mee naar huis te nemen.

Odysseus startte niet scherp aan de wedstrijd en de dames van SSS lieten zien dat ze al wat langer wakker waren door hoog druk te zetten. De verdediging kon de bal nog wel rondspelen, maar het middenveld mocht niet bereikt worden. En dat lukte. Odysseus wist niet onder deze druk uit te voetballen en speelde erg onnauwkeurig voetbal. SSS kon gemakkelijk de bal veroveren of kreeg hem simpelweg in de voeten toegespeeld. Odysseus kon haar middenveld niet bereiken en deze overslaan lukte vaak ook niet. De druk van SSS leverde enkele corners op waarvan er al snel een direct de goal indraaide. Niet alleen qua drukzetten, maar ook in balbezit was SSS de betere partij, via enkele steekpasses en lange ballen over de Utrechtse verdediging heen konden de snelle aanvallers wat kansjes creëren. De 0-2 liet niet lang op zich wachten, via een aanval over hun linkerkant kon de voor de goal verschenen nummer 10 de voorzet inschieten.

Ook na deze tweede wake-up call lukte het Odysseus niet om haar eigen spel op te pakken. Toch wist Odysseus af en toe door de druk heen te komen en leverde dit wat kansen op voor Renske, Ilse en Talita. Een door Fraukje versierde vrije trap kon uiteindelijk via Lotte door Ilse langs de keeper worden ingeschoten. De hoop dat deze goal voor een omslag zou zorgen werd kapot gemaakt toen SSS voor rust ook nog de 1-3 scoorde.

Met een ellendig gevoel trok Odysseus zich in de rust terug in de kleedkamer. De eerste helft was pure ellende die lang niet zo gevoeld was. Duels moesten steviger worden aangegaan, balbezit moest veel minder slordig zijn en kansen moesten worden afgemaakt. Aan het begin van de tweede helft kon SSS het zich permitteren om wat minder druk te zetten. Bij Odysseus leek het spel in balbezit wat secuurder, maar SSS haalde vanaf het begin van de 2e helft het tempo slim uit de wedstrijd. Gelukkig greep de scheidsrechter al snel in door de keepster van SSS een gele kaart te geven omdat ze er wel heel lang over deed om de bal weer in het spel te brengen. Maar ook de tweede helft werd voor Odysseus gedomineerd door veel onnodig en onverwacht balverlies waardoor niet snel genoeg kon worden omgeschakeld en goals niet altijd konden worden voorkomen. Zelf wist Odysseus de kansen die ze kreeg niet af te maken. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd belandden er nog wat ballen op de lat, paal, in de handen van de keeper en zelfs de variatie op de variatiecorner leverde niets op. Eindstand: 1-5.

Al in de eerste minuut, maar ook nog na 90 minuten hersteltijd bleek dat Odysseus niet klaar was voor deze wedstrijd. SSS maakte het Odysseus moeilijk om te voetballen, maar Odysseus was vandaag ook haar eigen tegenstander door zelf zeer slordig te voetballen, zwak de duels in te gaan en kansen niet te benutten.

Opstelling: Santi, Karlijn, Jorieke, Tamar, Hanna, Renske, Liesje (Irina) (Wienie), Fraukje, Lotte (Nora), Talita, Ilse.