82'

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

25 april 2013 19:00

Dames 4 zit kampioensfeestje Sporting dwars

UTRECHT – Binnen een week tijd draaide Dames 4 de rollen om. Zonder goed te spelen, won het de tweede ontmoeting wel: 2-3. Een goede beginfase en een sterke start na rust bleek voldoende om een onoverbrugbare voorsprong op te bouwen. In de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg toch nog angstvallig dichtbij. Zo gooide Dames 4 roet in het eten van Sporting en bleven de rozen onaangeroerd liggen in de keuken. Sporting zou bij een overwinning kampioen zijn, maar door de driepunter van Ody slonk het verschil naar vier punten met nog twee wedstrijden voor de boeg.

Waar domme pech Dames 4 al het hele voorjaarsseizoen achtervolgt, was nu een gelukje nabij. Na de 0-2 voorsprong beukte Sporting op de verdediging, maar de zo kostbare voorsprong bleef behouden tot de rust en na de 0-3 kon het eigenlijk niet meer misgaan. Stand-in keep Emma van Da3 kreeg een stuk meer te doen dan eigen keep Priscilla vorige week. Maar het vizier van Sportings voorwaartsen lag niet scherp en de eventuele kwampioenszenuwen braken de ploeg op in de beginfase. Dames 4 profiteerde met dominant spel vanuit de verdediging waar Sacha, Geertje en Linda een dikke voldoende scoorden met aanvulling van Anna uit Da3.

Het feit dat de backs naar hartenlust konden meedoen in de aanval lag samen met de twee spitsen die Sporting opstelde. Met een één tegen  één situatie op het middenveld moest een inschuivende verdediger voor gevaar zorgen. Dat liep vrij aardig in het begin en de bezoeksters pakten direct het initiatief met scherp en verzorgd voetbal. Na een kwartier volgde de beloning. Charlotte vond met een crosspass ploeggenoot Martina en de linkshalf vond met een schuiver de lange hoek: 0-1. Vijf minuten later lag de tweede al in het mandje. Rechtsback Linda zette hoog voor en Emma volleerde ineens van zestien meter met een boogbal binnen: 0-2. Dikke weelde, maar Sporting gooide veel van zich af en verscheen nogal eens dreigend voor keepster Emma. Een goede redding van de goalie en wat hachelijke momenten – bal op de paal – overleefde Dames 4 voor rust.

In de tweede helft vond paars weer de ruimte waar het naar snakte. Met name Floor ontpopte zich in de aanval als een balvast aanspeelpunt en daarom niet toevallig maakte zij 0-3. Een aanval over rechts kwam bij Vera. Haar schot stuitte nog op de keepster, maar de rebound van Floor kon niet meer misgaan. Daarmee had Dames 4 de wedstrijd verrassend vroeg en efficiënt beslist, maar een galavoorstelling werd het nooit. Lovenswaardig vocht de thuisploeg nog steeds voor haar kansen en dat zag het terug in de tussenstand. Eerst schoot Sporting een vrije trap van zestien meter door de muur binnen: 1-3 en acht minuten voor tijd strafte het een ongelukkig verdedigende actie van Dames 4 af: 2-3. Verder liet Ody het niet komen en hield het groot gevaar weg van het eigen doel.

Startopstelling: Emma, Anna, Sacha, Geertje, Linda, Martina, Irene, Charlotte, Nienke, Vera, Emma

Man of the match: Geertje