65'
Vera Thiel (intikker)

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

4 mei 2013 12:15

WOUDENBERG – Zonder grote moeite won Dames 4 dit keer wel van Woudenberg, terwijl net na de winterstop deze tegenstander nog zegevierde. In de heerlijke voorjaarszon speelde Ody zich naar een bescheiden 3-1 overwinning, terwijl een grotere score voor het oprapen lag. De paal schonk Woudenberg clementie en hield drie zekere doelpunten tegen. Met drie prima doelpunten en dus een goede overwinning bezorgde Dames 4 een mooi afscheid aan coach Wouter die zijn team zo trots mocht uitzwaaien.

Het voorjaarskampioenschap zat er net niet in, maar Dames 4 heeft een mooi seizoen achter de rug en tegen Woudenberg liet de ploeg zien progressie te hebben doorgemaakt. De goals waren zuiver van opzet en prima afgemaakt en achterin gaf het vrijwel niets weg. Eigenlijk zonde dat het seizoen dan al zo vroeg ten einde is met een aanval die een steeds efficiëntere indruk maakt. Dit maal was het Vera die met twee doelpunten haar productiefste wedstrijd doormaakte en ook Emma pikte haar goaltje mee. Voor de vierde keer op rij vond de linkerspits het net. Door deze ontwikkelingen won Dames 4 vier van de vijf laatste wedstrijden. Alleen Sporting wist Ody-winst eenmaal te voorkomen en trok daarmee het kampioenschap naar zich toe.

Daarom speelde Ody niet meer voor de eretitel, maar wilde het wel plaats twee veilig stellen. De gasten begonnen weer scherp en na ruim vijf minuten was het alweer raak. Dame in vorm Linda stoomde door op rechts. Haar voorzet werd terug gelegd en Vera haalde met links van zestien meter uit in de lange hoek: 0-1. Woudenberg kon maar niet domineren en met name op rechts vormde Nienke en Chris een goed koppel. Chris maakte haar rentree na wekenlang blessureleed en glipte voortdurend langs haar bewaakster. Doelpunten konden niet uitblijven en een kwartier voor rust was het 0-2. Weer bouwde Dames 4 een aanval over rechts en schoot Emma vanaf de penaltystip mooi tegendraads het leer tegen de touwen. Daarmee was het onderonsje beslist en probeerde paars te werken aan een mooie eindscore. Irene wilde graag haar eerste doelpunt maken, maar haar schot liftte net over. Nog voor rust scoorde Woudenberg verrassend tegen door van dichtbij af te werken: 1-2.

Kort na rust had Dames 4 zoveel kansen om het beslissen dat de ballen op de paal eerder op de lachspieren werkten dan dat ze voor bittere teleurstelling zorgden. De schiettent begon met Nienke die het staal vond en ook de rebound van Tess eindige via de paal in de handen van de keepster. Kort daarop speelde Ody Emma vrij en haar lage schot eindigde – jawel – op de paal. In de eerste helft schoot ze ook al tegen de staander. Maar omdat Woudenberg er in de tweede helft niet meer aan te pas kwam, bleven kopzorgen weg. Halverwege tikte Vera dan eindelijk wel binnen op aangeven van Nienke. En daarmee stond ook de eindscore op het bord en liet Dames 4 zich na het eindsignaal van haar beste kan zien door vijftien achterwerken te tonen met de handgeschreven tekst op de sneeuwwitte onderbroeken: ‘Proud to have Wout’.

Startopstelling: Feia, Ilona, Geertje, Sacha, Linda, Floor, Irene, Nienke, Emma, Vera, Chris