27 april 2013 12:00

Bazzahi, S.

10:30 Iedereen verzameld op Olympos voor de uitwedstrijd tegen Benschop.

10:35 Erik Pantynga's fiets heeft er geen meer zin in.

10:40 In de kantine wacht iedereen nog op één speler, toch maar eens bellen waar die blijft.

Op hetzelfde tijdstip, maar 7km verderop in de Esdoornstraat ligt een jongen met krullen met zijn telefoon in de hand en nog met kleren aan in coma op bed.

10:45 Er wordt besloten om Gustaaf, Jeroen en Pentinga achter te laten op Olympos en deze de laten wachten op de auto van de Boschenaar. Met twee volgepakte auto's werd zodoende de sportvelden van Benschop opgezocht, met wilde theorieën over wat er nu met de penaltyman gebeurd zou zijn. Een van de beste was dat hij door Benschop ontvoerd zou zijn en naakt aan het scorebord was vastgeplakt. Gelukkig was Steven, onze Hektor, bereidt gevonden om de heren op Olympos op te halen en in Benschop af te zetten. Na een korte warming-up en nog maar 11 spelers in Benschop werd afgetrapt met de volgende opstelling. Jorrit stond weer op doel en de verdediging bestond uit Thijs, Larsjes, Elfje en Didier. Op het middenveld had Jorrit weer wat opvallends uit zijn hoge hoed getoverd. Nard stond gewoon verdedigend op het middenveld, maar Dylan stond hangend op links voorin, waardoor er een plekje voor Roel K ingeruimd kon worden. Jules completeerde het middenveld. Voorin kon Ody weer eens gebruik maken van de Tormeister en Lukoki mocht vanaf rechts weer voor de assists zorgen.

Ody 2 begon matig aan de eerste helft en dit zorgde ervoor dat het enthousiaste Benschop, dat nergens meer op speelde, vrijuit naar voren kon voetballen. Ody kwam toen ook goed weg dat een een aanval van Benschop op de paal belandde. Een waarschuwing was het niet voor Ody, want een paar minuten later stond het alsnog 1-0. Een misverstand tussen Jorrit en Thijs zorgde ervoor dat de goede linksbuiten van Benschop tussen beide kon komen en gevloerd werd in het strafschopgebied. De penalty werd via de binnenkant van de paal binnengetrapt. Na het doelpunt schrok Ody wel even wakker en zette het een paar minuten ene beetje aan. Dit zorgde ook vrij snel voor de gelijkmaker. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Jules, die meteen op doel schoot. De Tormeister wist de bal nog een beetje van richting de veranderen zodat hij achter de keeper van Benschop in het net verdween. Na het doelpunt verslapte Ody weer en kreeg het vlak voor rust ook de terechte 2-1 om te oren. Het was weer de linksbuiten van Benschop die Thijs binnenlangs afsneed en de bal in de hoek schoof.

In de rust stonden de gezichten dan ook op onweer van iedereen. Benschop had zelfs wat groene zeep in kleedkamer gelegd, waardoor Lars vol onderuit ging, de thee omver gooide, en de bijna een prullenbak doormidden schopte. Er is ook altijd wat met die Lars. Het was wel het teken voor Ody om er in de tweede helft een schepje bovenop te doen. Ook werd Lukoki en Kolthof naar de kant gehaald ten faveure van Jeroen en Pentje. Vooral de eerste twintig minuten na rust zette Ody Benschop vast op eigen helft en was het een stuk feller dan de eerste helft. Toch had Ody een counter nodig om opnieuw de gelijkmaker te produceren. Na het uitverdedigen kreeg Torben de bal en zag dat Elfje met lange sprint het gat op rechts indook. Met geen verdediger in grote vertes te bekennen, knalde Roel de bal in de korte hoek langs de keeper. Even later was het de klasse van Torben die een bal mooi vanaf punt zestien langs de goalie van Benschop krulde en de 2-3 op het scorebord zette. Daarna had hij echter nog 2 zekere doelpunten kunnen maken, maar zoals Ody gewoon is moet het spannend blijven tot de allerlaatste seconde. Nard had inmiddels al meer gelopen dan iedereen bij elkaar en moest dat met kramp bekopen. De niet geheel fitte Gustaaf moest dus nog de laatste 5 minuten invallen. Ook Mario kon geen potten meer breken in de slotfase van de wedstrijd en zodoende kon Ody de 3 punten weer mee naar Utrecht nemen. Ook omdat in de allerlaatste seconde Lars zich met een soort zelfde sliding als in de rust zich voor de bal wierp en een late gelijkmaker voorkwam. Door de winst van CJVV op UVV is Ody nu alleen koploper en en verdedigt het een voorsprong van 2 punten op CJVV, dat zaterdag op bezoek komt op Olympos voor een heuse kampioenswedstrijd. KOMT ALLEN KIJKEN!!!