Emma Rotman (schot)
93'

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

20 april 2013 12:30

UTRECHT – Dames 4 heeft zichzelf weer eens niet getrakteerd op de prima speelfases die het doormaakte tegen koploper Sporting: 2-3. Na rust zakte de paarse equipe keihard door het ijs waar het in de eerste helft nog zwierend over schaatste. En zo schreef Dames 4 een nieuw deel in het boek dat na de winterstop al veel te veel hoofdstukken telt met onterechte nederlagen. Met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt de voorjaarscompetitie beslist in het voordeel van Sporting.

Donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen dezelfde tegenstander op het programma, maar meer dan sportieve revanche staat er niet op het spel. Eeuwig zonde, concludeert coach Wouter, die een nagenoeg perfecte eerste helft zag van zijn ploeg. De bespiegelingen in de kleedkamer klopte en Dames 4 benutte ten volle haar kwaliteiten. Met het mes tussen de tanden ging het de strijd aan en de aanvallers Emma, Vera en Karina drongen nogal eens door. Maar omdat het eerste bedrijf niet de gewenste voorsprong bracht en na rust de ploeg leek bevangen door een virus sloeg Sporting genadeloos toe in het eerste kwartier na rust.

Dat scenario leek ondenkbaar in de beginfase van de wedstrijd. Iedere speelster van Dames 4 tikte haar plafond aan. De drie verdedigers Ilona, Linda en Roos wonnen op alle vlakken de duels en op het middenveld soleerde Sacha, combineerden Anne en Anouk en creëerde Manon. Koren op de molen voor de aanvallers en met name Emma startte fantastisch met acties op links. Maar toen de druk iets afnam, scoorde Sporting met een boogbal van afstand. Het half uur daarvoor had, buiten het dominante spel, niet enorm veel kansen voor Dames 4 opgeleverd en dus schrok paars van de tegengoal. Gelukkig scoorde de thuisploeg vrijwel direct na de 0-1. Saskia ging door op rechts, schoot laag in en vond het been van de keepster. De meegelopen Vera profiteerde met links van de rebound: 1-1.

Snel na rust had Floor de 2-1 op haar schoen toen Karina langs haar bewaker glipte. Miraculeus redde de keepster en raakte Dames 4 volledig de kluts kwijt. Fysieke duels gingen verloren, de passing mislukte en de stenen van de stoere vesting brokkelden zonder aanduidbare reden af. Snel schoot Sporting van afstand 1-2 binnen en profiteerde het van een verdedigingsfout: 1-3. Langzaam herstelde Ody zich van deze wanstaltig slechte fase en met een aanvallende Roos startte Dames 4 een offensief voor de aansluitingstreffer. Op aangeven van Linda was Roos dichtbij, maar het gif was teveel uit de ploeg getrokken om het zelf uit te delen. Heel diep in blessuretijd, op aangeven van Karina, likte Emma doodleuk van twintig meter de bal nog in de kruising, maar het chagrijn won het van de euforie om te juichen na deze geweldige statistiekengoal: 2-3.

Startopstelling: Priscilla, Ilona, Sacha, Roos, Linda, Anouk, Manon, Anne, Emma, Vera, Karina G.

Man of the match: Anouk