19'
86'

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

13 april 2013 15:00

UTRECHT – De serie wedstrijden tegen SCH44 heeft Dames 4 afgesloten met een dikke en terechte overwinning: 4-1. In aanloop naar het duel borrelden de revanchegevoelens hoog op en negentig minuten lang domineerde de ploeg het duel. Dat gegeven verbaasde niemand, maar het feit dat Danes 4 dit maal wel efficiënt was in de afronding deed iedereen goed. Aanvaller Emma schonk haar team de overwinning met drie heerlijke spitsengoals.

Tweeënhalf uur van te voren kwam Dames 4 bij elkaar voor een optimale voorbereiding en een heerlijke lunch. Het wierp zijn vruchten af. Verdedigend hadden de paarsen het goed op orde en met een aanval in vorm (Vera, Nienke, Emma) kon het grillige SCH44 geen moment echt gevaarlijk worden. De drie punten loodsen Dames 4 langzaam omhoog na de valse start in de voorjaarscompetitie en nu de dubbele ontmoeting wacht tegen koploper Sporting kan Ody nog wat maken van het seizoen. Dat mag een pure bonus heten nadat Dames 4 weinig meer gaf voor haar eigen kansen na een aantal beschamende uitslagen. En met een fitte en trefzekere Emma heeft Dames 4 misschien wel net op tijd een extra troef in handen in de inhaalrace die de laatste weken vorm moet krijgen.

Bij de eerste de beste kans was het direct raak. Emma draaide prachtig weg en besloot van zestien meter direct uit te halen in de korte hoek: 1-0. Voor het eerst in zes wedstrijden tegen SCH44 noteerde Ody de openingstreffer, maar na ruim een kwartier was het al weer gelijk. Linda, ze speelde een voortreffelijke wedstrijd, liet zich in één keer uitspelen en in twee instanties was gelegenheidsdoelvrouw Tamar geklopt: 1-1. Toen twee minuten later Emma de thuisploeg weer op voorsprong zette door net iets eerder bij een dieptepass te zijn, kon het niet meer misgaan: 2-1. Het niveau van de gasten zakte tot ver onder NAP en Ody verzaakte niet. Aanvaller Vera raakte beter in vorm en ook het middenveld met Manon, Saskia, Anne, en Irene  had zwaar de overhand. Doelpunten bleven wonder boven wonder uit voor rust, omdat Vera op aangeven van Anne nog de paal raakte.

Met de wind mee in de tweede helft kon het eigenlijk niet meer misgaan. Het tempo lag niet heel hoog en Dames 4 controleerde, loerend op een gaatje in de geelzwarte verdediging. Halverwege besliste Nienke de wedstrijd op aangeven van Manon. Rustig drukte ze in de zestien af met haar linker: 3-1. De score had makkelijk uitgebouwd kunnen worden, maar in de laatste fase waren Manon en Vera niet helemaal scherp. Emma gaf opnieuw het juiste voorbeeld. Geroutineerd controleerde ze een pass en in de zestien vond ze de lange hoek met een schuiver. In de laatste minuut schoot voorstopper Sacha nog tegen de paal, maar het kannetje bier smaakte er na afloop geen promillage minder om.

Startopstelling: Tamar, Linda, Sacha, Geertje, Ilona, Floor, Manon, Saskia, Emma, Nienke, Vera