West 1 4G Za - 08/09

21 maart 2009 14:30

Wie is de mol staat overwinning in de weg.

Op een prachtig zaterdagmiddag, op het uitverkochte Olympos complex moest Odysseus’91 spelen tegen het als 3e geklasseerde DEV Doorn. Beide ploegen hadden vandaag alleen iets aan drie punten om aansluiting met de top te maken en het gat met de onderste regio te vergroten.

De scheidsrechter floot hard op zijn fluitje voor het begin van de wedstrijd, maar Odysseus was nog niet helemaal wakker. De eerste 20 minuten waren dan ook slap en erg slordig. Het werd ook al snel duidelijk dat DEV geen goede dag had. Na 20 minuten en een pittige overtreding van Mark(Geel) begon Ody beter in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde gelijk in de eerste grote kans. Roelant kon vanaf de zijkant vrij doorlopen op de keeper, het publiek ging al op de banken staan, maar Roelant kwam net niet goed uit waardoor de bal in het zijnet belande. Het publiek kon weer gaan  zitten, verder gaan met het nuttigen van hun biertjes en het coachen van de spelers van Odysseus.  DEV creëerde hier en daar een paar klein kansje. De nummer 7 van DEV schoot hard vanuit een vrije trap op Jorrit die de hoek voor hem open liet om een mooie show duik te maken voor het publiek.

Met een 0-0 gingen beide ploegen de rust in. Naar een lekker bakje thee en weinig tactische veranderingen wisten de spelers van Odysseus wat ze moesten doen in de 2e helft: SCOREN.

In de 2e helft werden er meer lange ballen gespeeld om zo de verdediging van DEV onder druk te zetten. Dit kwam het veldspel niet ten goede maar er kwamen wel een legio aan kansen uit. Eerst kwam Jochem na een goede steekbal van Gijs schuin op de keeper af, maar Pipo had het vizier niet op scherp staan. Hierna kon Gijs zijn kunstje laten zien door 2 keer net naast en over te schieten vanaf de 16. DEV werd de 2e helft nauwelijks gevaarlijk. Er werd goed verdedigd, hier en daar waren een paar bikkelharde overtredingen nodig om de spelers van DEV te stoppen. Het Ody publiek genoot stilletjes van de overtredingen maar zat te wachten op de verlossende 1-0. Deze leek er ook aan te komen toen Chris alleen op de keeper afstormde. Jammer genoeg kwam er weer eens een vervelende mol uit de grond waar de terreinknechten van Olympus maar geen vat op kunnen krijgen. Chris struikelt erover en de kans is verloren. De laatste kans over eerlijk gezegd lekkere pegel van Rik ging ook net naast. De scheidsrechter vond het wel welletjes en floot af voor het einde van de wedstrijd.

Beide ploegen krijgen 1 puntje en met de winstpartij van Hercules lijkt het kampioenschap voor beide ploegen erg ver weg. Odysseus moet de komende wedstrijden beter voetballen om punten te pakken zodat ze aan het eind van het seizoen niet met lege handen staan.
Opstelling: Jorrit, Rik, Wietse, Bas, Mark, Jesse, Lorin, Gijs, Chris, Jochem, Roelant