0 - 2

Odysseus '91 VR4

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

6 april 2013 10:00

SCHERPENZEEL – Zonder klasse won Dames 4 van Valleivogels: 0-2. De paarsen maalden er niet om dat de zege gepaard ging met soms stroef spel. Eerder dit jaar zette Ody tweemaal dezelfde tegenstander met de rug tegen de muur, maar leverden beide ontmoetingen niet meer op dan een 1-1 gelijkspel. Op bezoek hield de ploeg fases moeizaam stand en verdeelde het de doelpunten over beide helften.

De punten zorgen voor opluchting. Het is Dames 4 dan eindelijk gegund om gewoon eens te winnen. Het moeizame scoren leek het zelfvertrouwen aan te tasten, maar misschien dat de zuinige overwinning tegen Valleivogels het dubbeltje voortaan de goede kant op laat vallen. Feit blijft dat Dames 4 na de winterstop iedere wedstrijd de betere was en dat met nog vijf wedstrijden te gaan eerder omhoog dan naar beneden gekeken mag worden. En in de wetenschap dat Roos waarschijnlijk ritme blijft opdoen bij Dames 4 en de ploeg week in week uit laat zien over meer teamkwaliteiten dan de tegenstander te beschikken kan een heerlijke lente zich nog steeds aandienen.

In het begin toonde Dames 4 dat niet. Voor het eerst in 2013 startte de ploeg slecht. Ook al was Valleivogels niet echt gevaarlijk; domineren lukte niet en de opbouw van achteruit was soms matig. Sacha durfde niet echt in het middenveld in te gaan, Geertje had tijd nodig om te wennen en spits Nienke werd al helemaal niet bereikt. Halverwege de eerste helft begonnen de contouren van de latere overwinning zichtbaar te worden. In een flits zette Floor aanvalsmaatje Chris vrij en de kleine aanvaller mocht alleen op de keeper af. Helaas schoot ze naast. Tien minuten voor rust was het alsnog raak. Nienke trapte een hoekschop tweede paal en linkshalf Anne koos voor een directe poging uit de lucht. Net hard genoeg om de keeper te kloppen: 0-1.

Dames 4 wilde wel snel uitlopen in de tweede helft, maar daar stak Valleivogels een fanatiek stokje voor. De thuisploeg liet zien over een aardige techniek te beschikken, maar op snelheid en loopvermogen was Dames 4 de baas. Keepster Nienke, ze verving Emma in de rust, kreeg een stuk meer te doen en greep geregeld kordaat in. Daardoor bleef de kleine voorsprong staan, maar vaker scoorde Valleivogels in de slotfase gelijk. Nadat Roos het centrum achterin versterkte, had Ody minder te vrezen en kon het in de laatste fase zelf vaker aan aanvallen toekomen. Linda besliste de wedstrijd. Op links dook ze het gapende gat in, na een lange spurt van Saskia op rechts, en in twee instanties schoot ze het leer door de benen van de keepster, waarna de zege bezegeld was.

Startopstelling Dames 4: Emma, Linda, Sacha, Geertje, Ilona, Anne, Manon, Saskia, Floor, Nienke, Chris

Man of the match: Nienke