Farley Dams (schot)

West 1 4G Za - 08/09

21 februari 2009 14:30

Odysseus slecht uit de startblokken

Odysseus heeft weinig plezier beleeft aan de hervatting van het seizoen.  De mannen van trainer Cees Boender keken na 8 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Het eerste doelpunt was van grote schoonheid. De bal werd vanaf 20 meter uit de lucht in de kruising  geschoten.  Ook het tweede doelpunt was een afstandsschot. Verder naar voren voetballen, initiatief nemen, kort dekken waren de zaken die de studentenploeg in de beginfase van de wedstrijd naliet. In deze competitie is dat fataal. Er zijn geen zwakke broeders.

Gelukkig toonde Odysseus nog voor rust veerkracht. Het positiespel werd beter. Ody kwam wat meer op de helft van SVMM te spelen. Dit resulteerde in kansjes en uiteindelijk in doelpunten. Het was 2x Farley Dams die het net wist te vinden. Dams liet daarmee zien dat hij het scoren niet is verleerd en wel degelijk belangrijk kan zijn voor Odysseus.

De 2-2 stand zou voor Odysseus een goede ruststand zijn. De stijgende lijn van de eerste helft doorzetten en de punten uiteindelijk meenemen naar Utrecht. Helaas ging het nog voor de pauze mis. Geklungel in de achterste linie en een verkeerde uitrap van Jorrit: 3-2

In de tweede helft wilden we weer terugkomen in de wedstrijd. Dit is echter geen moment gelukt. Het combinatievoetbal dat we kunnen spelen werd niet gespeeld. De scheidsrechter maakte veel te vroeg een einde aan de wedstrijd. Het geloof om een gelijkspel uit het vuur te slepen was verdwenen. Een verdiende overwinning voor SVMM.

Volgende week tegen Vliegdorp moet uit een ander vaatje worden getapt.

Omdat dit verslag veel te laat tot jullie is gekomen zal de schrijver van dit stuk zaterdag zorgen voor een kannetje (houden we toch nog iets positiefs over aan SVMM – uit).

wissels:
65 min. Chris Rogers voor Rik Molenaar
65 min. Adam Verhaar voor Farley Dams