85'
... (schot)

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

23 maart 2013 15:00

UTRECHT - Twaalf punten! Dat had de oogst moeten zijn na vier wedstrijden gezien het overwicht dat de ploeg ieder duel had. Het zijn er slechts vier punten geworden en dat mogen de paarshemden zichzelf aanrekenen na de beschamende nederlaag tegen hekkensluiter Woudenberg: 0-3. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, maar toen een verdwaalde uitval van Woudenberg doeltreffend werd afgerond en Manon snel in de tweede helft een strafschop miste, was de geest uit de fles.

Zo lijkt de rol van Dames 4 al te zijn uitgespeeld in de voorjaarscompetitie. Hoe onterecht het ook is; de punten liegen er niet om. Alleen als de concurrentie het verschrikkelijk laat liggen, kan Ody in een later stadium weer aanhaken. Eerst zal de aanval een scheut vertrouwen moeten tanken, want het blijft schrijnend hoe moeilijk de ploeg scoort, terwijl het dominante spel vaak op de mat wordt gelegd. Tegen Woudenberg was het allemaal net wat minder. Te weinig speelsters exceleerden en omdat het geluk niet meezat, verscheen er een geflatteerde 0-3 op het scorebord.

Ody begon weer eens prima. Linda trok de gaskraan open op rechts. Chris was gevaarlijk rondom Vera en Woudenberg speelde bitter weinig klaar met een jonge groep. Na een kwartier ging Chris de zestien in en schoot op de lat. Wat een waarschuwingsschot leek te zijn, bleek een zeldzaam schot. Want tot de zestien drong Dames 4 wel aan, maar eenmaal daar verzandde het in besluiteloosheid of foute keuzes. Woudenbergs keepster kon vaak goed ingrijpen en bij een schaarse tegenaanval doelpuntte de aanvallende middenvelder: 0-1.

Toen Emma na rust licht getoucheerd ter aarde stortte, mocht Manon aanleggen van elf meter. Maar de middenvelder die al niet lekker in de wedstrijd zat, schoot veel te slap in om de keeper te kloppen. Ook Emma hielp Dames 4 niet aan gelijke stand. Ze schoot prima in met een volley, maar had domweg pech dat de sluitpost goed stond opgesteld in de korte hoek. Na een verdedigingsfout van Linda scoorde Woudenberg 0-2 en boog Dames 4 het hoofd. De opstelling 4-4-2 werd nog wel omgezet naar 3-4-3, maar gevaarlijk kon het team niet meer worden. De nodige risico's bleven niet ongestraft. In de counter slikten de paarsen ook nog 0-3.

Startopstelling: Priscilla, Linda, Ankie, Sacha, Ilona, Nienke, Irene, Manon, Saskia, Vera, Chris