Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

9 maart 2013 15:00

Dijk, J.R. van

De voorbereiding:
Na een trainingsweek met prachtig weer en een scherpe inzet volgde de wedstrijd tegen een hoopje rood-witten uit een ietwat heuvelachtigere gedeelte van ons land. Het ouwehands dierenpark had een diverse groep animals uitgezonden om de paarse intellectuelen brigade te verslaan. Opmerkelijk in deze uitzending waren een eenzaam
Aziatisch exemplaar en een vlotte nr10. Verder hebben ze vooral wat wilde schoppers en houthakkers rondlopen achterin.
De intellectuele brigade kwam op de proppen met Horny, Rambo, de Vuurtoren, het land van Maas en Waal, Dik Tom, Koning Kluts, Dirk Kuijt, Floris-Jan Bovenlander, Günter Netzer, de Tormeister en GHaBe. In het vertrouwde 4-3-3. De bank werd bezet door Pietert, Santander, sint Christoffel en de Baars. Patrick hield de grote lijnen in de
gaten en deed dit met verve, over zijn conculega valt helaas niet hetzelfde te zeggen. Enkel de woorden Tyfusleijer en blinde hond schieten me te binnen. De scheidsrechter daarentegen was een toonbeeld van kordaat handelen volgens een heldere visie. Niets dan lof voor deze man.

Het potje zelf:
Odysseus begon aardig aan het duel met enkele kansen en zeer veel balbezit. Doelpunten konden niet uitblijven, zo kwam het dat Torben zich niet langer in kon houden en de netten beroerde zoals hij zelf later die avond nog vele mensen beroerde.
Aandachtspuntje in de eerste helft was de slordigheid van inpassing, hierdoor kon de beestenbende nog enigszins in de wedstrijd terugkomen na ongeveer 20 minuten. Ze hebben zo'n 15 minuten kansen gekregen om de bal aardig rond te laten gaan op het middenveld. Odysseus wachtte die tijd rustig de onvermijdelijke fouten van de tegenstander af om scherp te counteren, helaas werden veel kansen in deze fase om zeep geholpen door de grensrechter of de voorhoede zelf. Gelukkig kwam de kleur rood slechts tot twee schoten op doel, een vrije trap en een kansloos schot vanaf 20 meter. De onvermijdelijke 2-0 kwam uiteindelijk uit een goede aanval met een prachtige voorzet van de Rode Duivel op Den Duitser, die de bal bij de tweede paal binnenschoot.
In het restant van de eerste helft verkreeg Odysseus nog meer balbezit en bleef slordig maar vastberaden
doordouwen richting een goed eindresultaat.

Rust. Pauze. Tussentijd. - .

Na het slurpen van warm gekleurd en op aanvraag gezoet vocht, was het tijd voor een doorstart van het spel. Er werd in de tweede helft minder slordig gespeeld dan de eerste helft en de scherpte in de duels was goed. Het balbezit percentage bleef hoog. Kortom: Paars was de tweede helft overheersend. In de eerste helft stribbelde enkele rode poppetjes nog wat tegen, in de tweede helft was daar slechts de grensrechter nog van over. De arme man had dusdanig last van spasmes, dat zijn rechterarm voortdurend de lucht in vloog. Heel ongelukkig gezien het feit dat hij de vlag in zijn rechterhand hield. Gelukkig had de rechtschapen arbiter hier wat op gevonden in de vorm van een voor de tegenstander onbegrijpelijke vrije trap binnen de zestien meter. Hier maakte de Tormeister wederom duidelijk waarom hij in het veld stond. Om netten te laten golven. Deze 3-0 voelde toch een beetje als een opluchting voor menig Odysseus hart. We konden vrijuit de wedstrijd afronden. Ook Santander, Christoffel en Zeebaars mochten hun opwachting nog maken om wedstrijdritme op te doen en een bijdrage te leveren aan deze teamprestatie. Uiteindelijk resulteerde dit nog in de 4-0 door het afronden van een open kans vanaf 7 meter door Torbinho. Het was
over en uitjes met de wedstrijd.

De derde helft:
Na vertrouwen te hebben getankt werd er na afloop van de wedstrijd nog minstens net zo veel bier getankt. Eerst in de kleedkamer en vervolgens werd dit goed doorgezet in het sportcafé. Wat ons rest dit seizoen is deze lijn voor te zetten, onder het thema: in vertrouwen opbouwen(d). De komende week ligt daarbij de focus op focus. Met aansluitend kapitein Paul's feest! Twee gebeurtenissen waarbij we onze volledige inzet kunnen tonen. Komaan boys! We gaan nog een paar maanden genieten van ons voetbal en de gezelligheid in het team. Om het seizoen af te sluiten met een waardige reeks promotiewedstrijden. Tot vanavond.