90'
... (e.d.)

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D03

2 maart 2013 14:30

HARMELEN – Weer speelde Dames 4 een dijk van een wedstrijd in balbezit, maar in de omschakeling was SCH44 dodelijk: 5-4. De ploeg uit Harmelen dankte deze uitslag aan haar rechtsbuiten die in één tegen één situaties een plaag was voor Linda en haar verdediging. Ze scoorde viermaal en dat was net genoeg om het aanvalsgeweld van Dames 4 te weerstaan.

Met Geertje, Irene en Manon had Dames 4 een as in vorm. Geertje onttrok zich vaak van de spits om als vijfde middenvelder bij te sluiten. En omdat Irene en Manon te maken kregen met één directe tegenstander centraal op het middenveld stond er altijd wel iemand vrij om de aanval vorm te geven. Daarom speelde Dames 4 in balbezit de beste wedstrijd van het seizoen, maar was het in omschakeling erg kwetsbaar met de niet helemaal fitte Linda en haar gevaarlijke opponent. Toch  had de nederlaag makkelijk afgewend kunnen worden als Ody op dezelfde voet was doorgegaan in de tweede helft en iets scherper was in de verdedigende duels.

Direct pakte de bezoeksters het initiatief en ging het geduldig op zoek naar een gaatje. De opbouw van achteruit met Ilona, Ankie, Geertje en Linda was dik in orde en ook op het middenveld was iedereen bij de les. Met Manon als smaakmaker leek een makkelijke middag in de maak, maar twee identieke counters gooiden de wedstrijd al vroeg op zijn kop: 2-0. Bewonderingswaardig ging Dames 4 ongestoord verder met haar verzorgd spel en dat loonde in de slotfase van de eerste helft. Eerst scoorde Nienke met een prachtig afstandsschot en kort daarop bleef Chris rustig in het volle zestienmetergebied: 2-2. Chris liet direct zien een aanwinst te zijn in de aanval van Dames 4.

Iedere paarshemd voelde de wedstrijd in haar voordeel kantelen, zolang het geconcentreerde positiespel voortgezet zou worden. Ody zette door en geen moment leek SCH44 bij machte de verhoudingen te keren. Toen een corner – onder druk van Chris – in eigen doel gewerkt werd, had Dames 4 haar voorsprong te pakken. Maar waar iedereen verwachtte dat de ploeg door zou drukken, liep  het totaal anders. De gelijkmaker uit een vrije trap viel nog wel in de lucht, maar geen moment maakte Dames 4 meer aanspraak op de overwinning. De effectieve thuisploeg profiteerde met twee goals, waarna de wedstrijd beslist leek. Diep in blessuretijd schoot SCH44 nogmaals  in eigen doel en de daarop volgende aftrap, heroverde Ody direct de bal, stormde Manon op, maar haar steekpass bereikte Nienke net niet.

Startopstelling: Priscilla, Linda, Geertje, Ankie, Ilona, Floor, Irene, Manon, Saskia, Tess, Nienke

Man of the match: Manon