78'
... (solo)

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

12 januari 2013

UTRECHT – Ondanks het gelijkspel heeft Dames 4 de eerste doelstelling van het seizoen veilig gesteld. Door het 1-1 gelijke spel houdt het sowieso één ploeg onder zich en mag het volgende week hopen dat nog een team zich onder Ody aansluit. De wedstrijd tegen Valleivogels was op een enkele periode na weinig verheffend en na het doelpunt in de tweede helft dacht Dames 4 de kleine zege over de meet te trekken. Een schaarse uitval een kwartier voor tijd gooide dit plan in duigen.

In de tweede helft stapelde de krampgevallen elkaar op, tekenend voor de eerste wedstrijd na de winterstop met weinig training in de benen. Ody was bezig met een aardige serie en hield lang zicht op een driepunter. Geen moment maakte de bezoeksters aanstalten op de overwinning en de puntendeling was echt het maximaal haalbare voor de roodhemden. Dames 4 weet dat de verliezerspoule bestaat uit ploegen waarmee ze zich kunnen meten. Het team boekte louter kleine uitslagen tegen de aankomende opponenten en met net dat beetje extra inzet, conditie en fanatisme kan Dames 4 hoge ogen gooien. Ody dankte de openingsgoal aan een fraaie dieptebal van Ankie die spits Vera over de keepster verlengde met een mooie lob.

In de eerste helft noteerde de prima scheidsrechter nog geen doelpunt. Ody zette in de openingsfase wel aan, tot kansen kwam het toen nog niet. De slag speelde zich met name af in de verdedigende as waar Liesbeth eerst moeite had met haar tegenstander, maar al snel keerde de verhoudingen zich in haar voordeel. Ook Irene sprokkelde in die posities flink met de duels, waarna het initiatief bij Ody lag. Manon schoot een vrije trap net over de kruising en aan het einde van de eerste helft dook opeens Irene op in het zestienmetergebied, maar haar schot ging net naast. Vera volleerde met links hard over en linksback Sacha pakte de geboden ruimte aan het eind van de eerste helft steeds meer aan om op te stomen en manoeuvreerde zich eenmaal ook in gevaarlijke schietpositie. Helaas waren de krachten al weggevloeid na haar solo.

Met name de laatste fase van de eerste helft gaf hoop. De ploeg liet zien met iets  meer fanatisme tot mogelijkheden te komen. Dat zette zich niet direct voort in de tweede helft, maar de eerste de beste kans was wel raak. Ankie zag Vera vrij staan en verstuurde een pass van dertig meter van haar voet. Het stuiterende leer in de loop schatte de spits goed in en in één beweging zette ze de keepster voor schut met een boogbal: 1-0. Dames 4 had toen moeten doorpakken en dat deed de ploeg ook wel, maar zonder doelpunten. Tweemaal waren de paarsen heel dichtbij, maar wonder boven wonder bleef de 1-0 gehandhaafd na inzetten van Vera en Floor van Donselaar. Het koste de overwinning. Toen een kwartier voor tijd Valleivogels met een diagonaal schot gelijk maakte, vond de thuisploeg nog wel de motivatie om alle energie in de wedstrijd te gooien. Tot kansen en doelpunten leidden het niet.

Startopstelling: Priscilla, Sacha, Ankie, Liesbeth, Geertje, Floor G., Irene, Manon, Anne, Vera, Floor D.