14 - 0

CJVV VR3

Competitie Dames 5 08/09

28 februari 2009 12:15

Zaterdag 28 februari stond de thuiswedstrijd tegen CJVV Da 3 op het programma. Vorige week werd ditzelfde team in de uitwedstrijd met 2-0 verslagen. Een fijn resultaat, maar een overwinning zou deze zaterdag niet genoeg zijn. Volgens Hugo was deze wedstrijd dé gelegenheid eens flink aan ons doelsaldo te werken. De opdracht was dan ook duidelijk: 10 keer scoren. Om de motivatie wat op te krikken stelde Hugo hier een pitcher bier tegenover.

Omdat we dit keer om 12.15 aan mochten treden in plaats van de gebruikelijke 10u stond iedereen fris en fruitig op het veld. Al in de eerste minuten werd duidelijk dat de 3 punten op Olympos zouden blijven, het eerste doelpunt liet echter nog wel even op zich wachten. We wilden te graag scoren, waardoor de spitsen en middenvelders elkaar een beetje in de weg liepen in het 16 meter gebied van CJVV. Nadat het verlossende eerste doelpunt gingen de remmen los en gingen we ook beter spelen. Resultaat bij rust: 4-0 voor.

Hoewel aanvankelijk nog wat lacherig werd gereageerd op Hugo’s uitdaging begonnen we er in de rust toch echt in te geloven. Nog 6 doelpunten te gaan en na een peptalk in de kantine stonden we te popelen weer verder te gaan. Ook in de tweede helft bleef het rustig bij Ody achterin, hoewel Cora nog een mooie duik gemaakt heeft om een schot van Jory dat strak in de hoek werd geplaatst te keren. Aan de overkant was de keeper iets minder gelukkig: in de tweede helft mocht de keepster van CJVV de bal nog 10 keer uit het net vissen.

Niet de meest spannende wedstrijd ooit, maar wel een fijne manier om de winterstop definitief uit de benen te spelen. De glansrijke 14-0 overwinning werd mede mogelijk gemaakt door doelpunten van: Emma (6x), Alice (2x), Janneke (2x), Anna, Lara, Lisa en Maartje.