Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

13 april 2013 12:30

Hoving, E.J.

Zaterdag 13 april kreeg kwam Ter Leede op bezoek bij Odysseus. Odysseus had zich een week eerder veilig gespeeld en kon nu eigenlijk vrijuit gaan voetballen. Daarentegen had Ter Leede nog één punt nodig om lijfsbehoud veilig te stellen.

Vanwege een aantal blessures en een zieke Lotte trad Odysseus aan met 12 speelsters. Opvallend was dat aanvoerder Jorieke in de wissel begon. Odysseus begon sterk en binnen enkele minuten werd Dani al alleen op de keeper afgestuurd. De keeper kwam echter goed uit en kon de bal wegtikken toen Dani haar probeerde te omspelen. Ter Leede werd vlak daarna gevaarlijk uit een vrije trap, maar deze ging er niet in.

Odysseus speelde bij vlagen goed en werd hierbij ook in het zadel geholpen door Ter Leede, dat vrij slordig speelde waardoor Odysseus het verdedigend niet heel lastig kreeg. Achter de verdediging van Ter Leede ontstond vaak veel ruimte waar Odysseus een aantal keer kansrijk uit werd. Een mooie aanval over meerdere schijven leidde uiteindelijk tot de 1-0. Santi schoot de bal uit naar Martine, en met één keer raken werd via Maud uiteindelijk Dani bereikt die de bal goed achter de keeper schoot.

Odysseus was nog een aantal keer gevaarlijk uit een corner. De grootste kans hierbij was voor Martine toen de bal tussen haar en de keeper inviel, maar de onverwachte kans verraste ook Martine en een goal bleef uit. Verder kon Dani nog een keer op de goal schieten maar haar schot miste kracht, en Tamar stuurde Karlijn nog een keer diep toen de linkerkant helemaal open lag, maar ook dat leverde helaas geen goal op.

Tijdens de rust waarschuwde Kenneth al voor de tweede helft: Ter Leede zou waarschijnlijk uit een ander vaatje gaan tappen en Odysseus heeft vaker een moeilijke tweede helft gespeeld na een een goede eerste helft. Helaas was dat ook deze week weer het geval: Ter Leede kwam veel feller uit de kleedkamer en schoof een man door naar de aanval, zodat Odysseus van het begin af aan onder druk kwam te staan. De duels werden niet meer gewonnen en Ter Leede werd continu gevaarlijk, voornamelijk uit de lange bal. Ook als de bal was veroverd kon Odysseus hem niet in de ploeg houden en er kon in de omschakeling niet worden geprofiteerd van het feit dat Ter Leede met veel mensen voor de bal stond. Na een paar enorm grote kansen voor Ter Leede mocht Odysseus blij zijn dat het tegen het eind nog steeds 1-0 stond. Helaas voor Odysseus duurde de wedstrijd net 3 minuten te lang. Nadat opnieuw meerdere duels achtereen werden verloren kon Ter Leede de bal in de zestien krijgen. De speelster van Ter Leede wilde de bal voorgeven en schoot daarbij tegen de hand van Wienie. Een onfortuinlijke maar terechte penalty volgde. Ter Leede scoorde en bepaalde eindstand daarmee op 1-1.

Een terecht gelijkspel, de eerste helft was Odysseus de bovenliggende partij, maar in de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid.

Opstelling Odysseus: Santi, Marieke, Wienie, Tamar, Karlijn, Lisanne, Renske (c), Monica (65. Jorieke), Martine, Maud, Dani.