39'
... (schot)

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

17 november 2012

UTRECHT – Te weinig speelsters haalden een dikke voldoende en daardoor verloor Dames 4 met 2-1 van HMS. De zesde nederlaag op rij bezorgde de ploeg weer een nieuwe teleurstelling, want al een aantal keer voelde een resultaat een dichtbij, maar liepen de paarshemden puntloos van het veld af. Niet alleen verloor Ody de wedstrijd, ook zag de ploeg Karina uitvallen met een zware knieblessure.

Weinig vrolijke gezichten dus in Overvecht. Precies waar Dames 4 bang voor was, gebeurde op het veld. Tegenstander HMS had een zuinig doelsaldo, maar koesterde al wel vier kleine overwinningen. Tegen Dames 4 sprong de tegenstander opnieuw zuinigjes met de kansjes om en gaf het een paar momenten achterin weg. Na de 2-1 ruststand gebeurde er niet meer zo heel veel op het veld. Wel onthield de scheidsrechter Dames 4 een strafschop in de tweede helft toen Tess vanaf links naar binnen sneed en een HMS-verdediger met twee benen kwam invliegen. Balspel, oordeelde de leidsman en verkeken was het moment en de wedstrijd.

Te slap  begon Dames 4 aan de wedstrijd en zonder gif en karakter ontstond er een duel waarin HMS meer initiatief had. Fysiek was de opponent sterker en omdat ze het veld klein hielden, kwamen de dames vaak in de persoonlijke duels. Het eerste schot was direct raak. Vanaf het middenveld ramde de speelster buiten bereik van Priscilla het leer fraai in de lange hoek: 1-0. En omdat HMS heel weinig tegengoals slikte, werd de opgave niet makkelijker. Al helemaal niet toen vijf minuten later een verdedigingsfout genadeloos werd afgestraft: 2-0. Even daarvoor ontnam de scheidsrechter Ody van een scoringskans toen hij  floot nadat gastspeelster Feia gewoon kon doorlopen op aangeven van Anne, omdat haar tegenstander in het sprintduel struikelde. Tien minuten voor rust was het alsnog raak. Ankie schoot een vrije trap naar voren en opeens kon Feia met de bal één op één naar de keepster. Koeltjes bewaarde ze de rust: 2-1.

Dames 4 hoopte de ingezette lijn door te trekken in de tweede helft. De aansluitingstreffer deed de ploeg goed en eindelijk ontstonden er combinaties. Maar HMS had het verdedigend in orde. Gelegenheidsspits Anne Hoskam werkte zich een slag in de rondte, maar kwam maar niet in scoringspositie en ook Manon en Tess kregen weinig ruimte. Halverwege de tweede helft kon dan eindelijk Tess twee acties maken op links. De laatste strandde door goed verdedigend werk, maar de onbesuisde actie van de HMS-verdediger even daarvoor had bestraft moeten worden met een strafschop. Omdat die niet kwam en Ody achterin weinig weggaf met een goede Sacha en Ankie won HMS voor de vijfde keer met het minieme verschil met Dames 4 als slachtoffer.