70'

Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

2 februari 2013 12:30

Boer, A. de

Na een lange winterstop mochten we eindelijk weer een officiële competitiewedstrijd spelen. Smerdiek was vol goede moed afgereisd naar Utrecht om het verlies van onze ontmoeting eerder dit seizoen (0-6 winst voor Odysseus ‘91) goed te maken. Wij beseften ons dat die uitslag geen garantie geeft voor een overwinning en pakten de volle concentratie tijdens de warming-up.

Of het lag aan de harde tegenwind, zenuwen, toch een lichte onderschatting of de lange winterstop zullen we nooit weten, maar van die concentratie was tijdens de eerste fase van de wedstrijd niets te zien. Het zoeken naar de moeilijke oplossingen door de lucht resulteerde tot veel balverlies en een goede kans voor Smerdiek. We kwamen niet in ons spel en op alle linies was het chaos. Na tien minuten slaagde Smerdiek er dan ook in om te profiteren van slordigheid achterin: 0-1 voor Smerdiek.

In de fase die hierop volgde gaven we geen grote kansen meer weg, maar tot gevaarlijke aanvallen kwamen wij ook niet. Er moest veel achter de bal aangerend worden, vooral bij de snelle omschakelingen via het middenveld van Smerdiek. Plotseling speelde Martine de bal achterlangs op Dani die na een korte sprint de bal strak voorgaf. Daar kwam Serieke slim voor haar man en schoot al vallend de gelijkmaker binnen.

Op dat moment waren er nog 15 minuten te spelen en na een moeizaam halfuur zou je ervoor kunnen kiezen om de deur dicht te houden. Smerdiek liet hun vechtlust echter wegwaaien, terwijl wij juist de wind in de rug hadden en alle duels wonnen. We bleven de weg naar voren zoeken en in de 40e minuut mondde dit uit op een voorsprong voor Odysseus. Renske gooide al haar agressie in een vrije bal die op de lat belandde. Martine was alert en kopte de bal uit de rebound in.

Nog geen vijf minuten later was de bal rond de zestien van Smerdiek. Na een klutsmoment legde Martine de bal voor haar linkerbeen en schoot de bal over de keeper het doel in, zodat we met een gerust hart de kleedkamer in konden.

Het begin van de tweede helft begon zoals verwacht met een energiek Smerdiek. Hoewel we het hier in het begin even moeilijk mee hadden was de concentratie snel terug gevonden. Als er een aantal kansen niet afgemaakt worden, wordt vaak gezegd dat de goal dan meestal aan de andere kant valt. Gelukkig viel de goal vanmiddag gewoon aan de goede kant: achter de doelvrouw van Smerdiek. Bij deze aanval kwam overigens geen binnenkant voet of wreef aan te pas: Lotte speelde de bal met haar hak op Renske die de bal vervolgens met de punt van haar schoen tegen het net roste.

Het laatste kwartier was weer erg rommelig. Beide ploegen werden nog een aantal corners gegund, maar de afronding ontbrak aan beide kanten. Het zal niet de beste wedstrijd van het seizoen geweest zijn, toch is iedereen tevreden over de uitslag en beginnen we de tweede seizoenshelft met een goed gevoel.

Opstelling: Santi, Karlijn, Jorieke, Hanna, Marieke (Iris), Renske, Lisanne, Lotte, Dani (Irina), Martine (Monica), Serieke