0 - 0

Odysseus '91 VR4

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

1 december 2012 14:30

NIEUWEGEIN – Vaak waren de dames van het vierde de laatste weken dichtbij, maar eindelijk heeft het team na maanden weer eens een punt gepakt: 0-0. In de kou speelde paars met name in de eerste helft hartverwarmend en toen had een doelpuntje er zeker ingezeten. Maar toen na rust de defensie meer onder druk kwam te staan, werd het gelijkspel met lachende gezichten ontvangen. Dames 4 dankte het resultaat aan de ijzersterke defensie waar Irene, Ankie en Sacha een topdag hadden met welkome aanvulling van Tamar.

Met een beetje geluk had zelfs een overwinning tot de mogelijkheden behoord. In de eerste helft ontstond er op het middenveld een overtalsituatie voor Ody waar Manon en Mariya van konden profiteren en omdat de verdediging – ondanks de druk – vaak koos voor de voetballende oplossing zat Dames 4 goed in de wedstrijd. Kansen bleken aan beide kanten peperduur te zijn en toen Ody na rust met de wind in de rug toch steeds vaker werd vast gezet, voelde de ploeg er niets voor om alles op alles te zetten voor dat gewenste doelpunt. Met het gelijkspel doet Dames 4 goede zaken om de rode lantaarn over te geven aan een andere ploeg en met nog twee wedstrijden tegen directe concurrenten moet die klus te klaren zijn.

Het team dat in Nieuwegein de wei inging, kende Irene en Sacha op de backposities om ieder geval niet op snelheid en duelkracht geklopt te worden. Dat idee pakte goed uit en Vreeswijk kreeg maar geen vat op de speelwijze van Ody met vier middenvelders waarvan er altijd eentje vrij stond, omdat de verdediging weigerde door te dekken. Floor en Katy stonden voorin geposteerd en vooral Floor kreeg in de linkerzone nogal eens de bal mee om door te dringen. Helaas leverde het geen grote kansen op. Een paar zachte rollertjes vanaf het middenveld met de gevaarlijke Mariya was de oogst voor Ody. Omdat Dames 4 het achterin voortreffelijk op orde had, hoefde Priscilla zich nooit te strekken. Een paar afstandsschoten maakte ze klemvast onschadelijk.

Omdat de harde wind na rust Ody goed gezind zou zijn, dacht de ploeg nog meer druk uit te kunnen oefenen. Dat liep anders. Het spel werd wat slordiger en op het middenveld speelde Vreeswijk een betere wedstrijd, waardoor de verdediging nog meer kooltjes uit het vuur moest slepen. Twee keer werd het echt linke soep. Eerst tikte Pris een inzet uit het doel na een aanval over de linkerkant en toen Vreeswijk van dichtbij over schoot haalde heel Ody opgelucht adem. Eigenlijk kwam Vreeswijk nog heel goed weg toen de scheidsrechter twee keer weigerde in te grijpen in Ody’s voordeel. Eerst ontkende hij een zuivere handsbal in het zestienmetergebied en daarna floot hij gastspeelster Alyanne terug nadat ze alleen op de keeper kon stormen wegens vermeend buitenspel. Het bezorgde Dames 4 niet al te veel chagrijn nadat de negentig minuten voltooid waren en er sinds lange tijd iets tastbaars was over gehouden aan een boeiend duel.

Startopstelling: Priscilla, Sacha, Ankie, Tamar, Irene, Rudie, Manon, Mariya, Geertje, Floor, Katy