70'

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

24 november 2012 13:30

Blokker, H.J.P.

Na een eerder bezoek aan DOVO drie weken geleden, toen er geen scheidsrechter gevonden kon worden bij een club met meer dan 1400 leden en er een oefenwedstrijd werd gespeeld, was het nu tijd voor de herkansing. Ditmaal stond er wel een uiterst fanatieke en overigens goed fluitende scheidsrechter op het veld. Zo iemand die nog alle netten controleert vooraleer er afgetrapt mag worden.

Met een spandoek van 30 bij 10 meter met reclame over kunstgrasvelden zou je verwachten dat de club uit Veenendaal West het nieuwste van het nieuwste kunstgras heeft. Toch zag het er meer uit als groengeverfd beton. Toch was het beter dan het knollenveld van een paar weken terug. Ody begon de wedstrijd met een bijna geheel veranderde opstelling dan de vorige keer. Veldspeler Kevin begon op doel en is alweer de zesde doelman dit seizoen die het doel van Ody 2 verdedigd.

Ondanks alles begon Ody flitsend aan de eerste helft, want na 7 minuten stond Ody 2 al op een 3-0 voorsprong. Eerst knalde de Turbo de bal hard tegen de touwen, waarna Dylan zijn fijne traptechniek weer eens etaleerde en bal prachtig over de goalie van DOVO stiftte. Chris maakte met een goede kopgoal meteen duidelijk dat Ody hier was gekomen om veel doelpunten te maken. Toch was het opeens Lars die met een zeer curieus eigen doelpunt de aansluitingstreffer voor DOVO maakte. De bal belandde na een voorzet via Lars op de paal, maar omdat deze met de belchinees had afgesproken een eigen doelpunt te maken liep hij de bal alsnog de goal in. Ody wist voor rust nog twee keer te scoren. Jeroen kon voor de 1-4 alleen doorlopen op de keeper en afronden. De Turbo schoot de bal nog even de kruising in om met een 1-5 voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

Na rust kwam Nard op zijn geliefde rechtsbackpositie te spelen en Jules kwam erbij op het middenveld. Veel aan het spelbeeld veranderde het niet. Ody kon ongestoord kansen creëren en verzilverde daar na rust maar vier van. De Turbo maakte zijn 3de en 4de van de middag en ook Chris maakte zijn tweede doelpunt. Het slotakkoord was een uiterst precies ingeschoten bal van Jules van een halve meter voor de doellijn. Ook DOVO wist nog twee keer het net te vinden en zodoende stond er een merkwaardige uitslag van 3-9 op het scorebord en wint Ody 2 van DOVO, oftewel 'Dikverdiende Overwinning Voor Odysseus'.