Vrouwen Zaterdag (najaar), VR5, 5e klasse D

17 november 2012 15:00

Derby Day

Arsenal speelde dan wel tegen Spurs maar de noord Londense thriller was bij lange na niet DE derby van 17 november 2012...

Het kriebelde het wiebelde, ik stond de razelen op mijn benen. De zenuwen waren in overvloed aanwezig voor het merendeel van de dames zessers. Nynke, Rox, Linde en Saskia zijn tot het uiterste gegaan om de zenuwen te verdrinken aan de vooravond van de wedstrijd: dames 6 vs. dames 5. De dag was daar, de aanvoerder een uur te vroeg, wat de spanning van deze dag wel niet met eens mens doet. De confrontatie was al daar in de keet... De linksback van dames 5 probeerde dapper over te komen, al stond het zweet op haar voorhoofd. De rest van het team arriveert, sommige zetten de spanning om in enthousiasme, anderen gaan bijna over hun nek. Handjes schudden, de spanning stijgt, wie had gedacht dat dat nog mogelijk was.

Onze tactiek was duidelijk, we gaan ons eigen spelletje spelen, op mentaliteit moeten we deze wedstrijd kunnen winnen. De aftrap. Dames 5 had duidelijk hetzelfde idee, ze waren sterk in het duel en ze komen meteen op onze helft. Pris, onze geweldige keeper voor die dag, geeft duidelijke aanwijzingen aan de verdediging, het moet sterk staan. Ondanks onze goede voornemens waren we niet efficiënt genoeg in het opzetten van de aanval. Er komt een kans voor dames 5 vanuit een corner, er is verwarring tussen Pris en Rox waardoor de bal niet goed geruimd wordt, iedereen lijkt de bal te raken, hij komt veel te dicht bij het doel, uiteindelijk weet Nynke de bal te ruimen. Held. Het blijft 0-0. Een tegenvaller voor dames 6 volgt, nog voor rust raakt Anna geblesseerd, ze verdraait haar knie en kan niet meer verder. Sari komt terug het veld in. De spanning blijft hoog maar geen van beide teams weet te scoren.

We gaan de rust in met een doelloos gelijkspel, en met het gevoel dat we veel meer kunnen doen in deze wedstrijd, vooral onze aanval moet gevaarlijker worden. In de tweede helft gaan we feller het duel in, de wil om te winnen is bij iedereen te zien, we krijgen een kans! Maar de bal rolt langs de linker paal. We krijgen twee vrije trappen een meter of vier buiten het zestien meter gebied, Rox weet ze helaas niet te benutten. We willen het zo graag, maar dames 5 ook. Ze krijgen een paar kansen op doel maar de verdediging staat goed opgesteld en ook de keeper voorkomt dat we een tegendoelpunt krijgen. Ook aan de kant van dames 5 valt een speler uit met een knie blessure. De temperamenten lopen op (één ieder geval). Aan de arm van Rox trekken resulteerde in wat de tegenstander noemde een 'judo worp'. Zo word een onterechte handeling nu eenmaal bestrijd, alles om te winnen zullen we maar zeggen... Of in de woorden van Sari: "opbokken bitch". Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd is de wil om te winnen groter dan ooit, iedereen is nog steeds bereid alles te geven ondanks dat velen al 90 minuten volle strijd hebben geleverd. De scheidrechter fluit af, de derby blijft onbesloten... 0-0. De druk op de return is aanzienlijk verhoogd.

Uit de evaluatie van Gerard blijkt dat de wil om te winnen groter was dan ooit tevoren, en dit iets is wat we erin moeten houden. De minpunten waren er ook: om de return te beslissen in ons voordeel moeten we efficiënter de bal overspelen, rust aan de bal houden en zorgvuldig de aanval opzetten. Bier onder de douche was echter wel verdiend, en bovendien een mooie opwarmer voor de biercantus en de meter competitie in de jij & wij, waar we een serieuze kandidaat zijn voor het kampioenschap.