... (schot)
93'

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

27 oktober 2012 14:30

VLEUTEN – Niet eerder was de verbijstering en teleurstelling zo groot als na de verloren wedstrijd tegen Desto: 3-2. De wereld zag er in de rust nog zo mooi uit. Tegen een directe concurrent had Dames 4 een prima eerste helft gespeeld en het goede laatste half uur leverde twee terechte doelpunten op: 0-2. Maar Desto kwam herboren uit de kleedkamer, gooide er in alle linies een schepje bovenop en bij de paarshemden lukten vrijwel niets meer. En zo gebeurde het ongelofelijke dat Desto in de blessuretijd alsnog de zege naar zich toetrok.

Niemand begreep wat hen was overkomen. Zelden had een wedstrijd zo twee verschillende gezichten en omdat Desto er met de punten vandoor ging, vergat Dames 4 abrupt dat het een knappe eerst helft speelde. De scherpe duels, aanvallende stootkracht en dominante middenveld in de eerste helft, helemaal niets was het nog waard. Wat bleef hangen was de paniek, de verkeerde passing en de wederopstanding van de tegenstander. Tot vijf minuten voor tijd leek Ody nog goed weg te komen en hield het wankel de voorsprong nog vast. Maar toen Desto een hoekschop binnenkopte ging het op zoek naar de winst. Na een schaarse aanval van Dames 4 counterde Desto zich met een gelukje en hulp van de harde wind naar de overwinning.

In het begin was het – behoudens de welbekende aanmodderende openingsfase – vooral Ody wat de klok sloeg. Op het middenveld lukte veel met Anne, Irene, Manon en Rudie. Daardoor werd de verdediging ontlast en had het daar tijd om verzorgd op te bouwen. Voorin stichtten de gelegenheidsspitsen Floor en Nienke, omdat de vaste aanvallers ontbraken, geregeld gevaar. Na 15 minuten was het raak door een geweldig doelpunt van Nienke. Randje buitenspel moest ze zeker nog 25 meter overbruggen. Toen drie verdedigers haar bijhaalde, punterde ze de bal kiezelhard van zestien meter onder de lat binnen. De invalbeurt van Karina Grooteman gaf nog eens een extra positieve impuls. Ze schonk Floor direct twee kansen door heerlijk vanaf rechts voor te zetten, maar dat leverde toen nog geen doelpunt op. Nadat Ody rustig de eerste helft uitspeelde zonder gevaar voor Priscilla sloeg het team in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals toe. Karina werd diep gestuurd en leek gestuit te worden door een Desto-speler. Het gesmoorde schot rolde richting tweede paal en gelukkig voor Dames 4 was Floor meegelopen en tikte ze voor open goal simpel in: 0-2.

Met vertrouwen zette het de tweede helft in. Binnen vijf minuten was er helemaal niets meer over van de frisse ploeg uit de eerste helft. Niets meer ging goed, maar omdat de voorsprong ruim was, ontbrak de echte wil om het initiatief te pakken. Na ruim een uur scoorde Desto door te profiteren van een misverstand en toen had het plots nog tijd genoeg om voor een positief resultaat te gaan. In de as hadden Manon, Irene en Carly het ontzettend lastig en ook op de flanken delfde Dames 4 veel vaker het onderspit. Lange tijd leek de winst toch over de streep getrokken te worden, maar een corner kopte een oranjehemd stevig tegen de touwen. Plots geloofde Desto in de winst en opeens kreeg Dames 4 ook vreemd genoeg een ingeving tot beter spel. Een counter diep in blessuretijd dompelde de bezoeksters helemaal in rouw toen de spits enigszins gelukkig de bal vanuit een lastige hoek met een boogbal binnen schoot. Toch kreeg Ody nog één kansje. Vanaf de aftrap rukte Nienke op en vanaf de plek waar ze in de eerste helft raak schoot, besloot ze nu – tekenend voor de tweede helft – toch maar af te geven. Verloren was de aanval en snel daarna ook de wedstrijd.

Startopstelling: Priscilla, Ilona, Ankie, Carly, Sacha, Anne, Irene, Manon, Rudie, Floor, Nienke