Eemboys 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

27 oktober 2012 15:00

Kramer, S.

In de laatste wedstrijd van de periode was er wat te winnen voor Ody. Voor aanvang van de wedstrijd was er een achterstand van 2 punten goed te maken op de nr. 1 TOV. Zij hadden ook nog een lastige wedstrijd tegen Jonathan op het programma staan. De opdracht was winnen met 3 doelpunten verschil als TOV gelijkspeelde, als ze verloren volstond elke overwinning. Dat deze wedstrijd van groot belang was, was Erik Pulles even vergeten. Hij kwam een half uurtje later.

Toen de wedstrijd van start ging bleek gelijk dat Odysseus het meeste balbezit had en via de vleugels (Lars en Bram) gevaarlijk probeerde te worden. Rechtsback Diederik mocht zijn basis debuut maken, helaas kon hij er maar 15 minuten van genieten. Een hamstringblessure zorgde voor een vroegtijdige aftocht, Jan (de penaltyman) was zijn vervanger. Na wat mogelijkheden voor voornamelijk odysseus, waarbij onder andere een schot van Chris werd weggetikt door de keeper, de bal kwam voor de voeten van Bram maar die kon er niet goed achter komen en de bal verdween naast. Na iets meer dan een halfuur kwam Eemboys verrassend op 0-1, na wat gestuntel van Ody kon de spits de bal onder doelman Sonny schieten. Hierdoor werd Ody wakker geschud. Dit leidde tot 2 afgekeurde goals wegens buitenspel, waarvan de kopbal van Chris door de analyse van Jan van Halst als onterecht afgekeurde goal kon worden beschouwd. Gelukkig viel de gelijkmaker alsnog vlak voor rust. Na een goede aanval was Lars zijn man voorbij over rechts, een harde scherpe voorzet bij de eerste paal werd alert binnengewerkt door Bram.

In de Rust was ons ten gehore gekomen dan Jonathan 1-0 voorstond tegen TOV. We hadden een overwinning nodig en voor de zekerheid, een ruime. Zelfs de oude voorzitters van Napoli, Juventus en ik denk dat zelfs Berlusconi en Armstrong de 2-1 en 3-1 niet zouden vertrouwen. Tweemaal leek een simpele vangbal van de keeper van Eemboys het einde van een aanval van Ody te zijn. U voelt hem al aankomen, MAAR tweemaal laat hij hem los, in eerste instantie tikt Erik Pulles de bal simpel binnen. De tweede maal was het Tom Sloetjes die er als de kippen bij was om de 3-1 binnen te schieten.

Ondertussen waren er al meerdere kansen voor Ody geweest, maar zonder de hulp van de keeper was het toch wat moeilijker. Ook Eemboys kreeg wat mogelijkheden maar Ody kwam nooit echt in de problemen. Nadat Iedereen in het veld dacht dat TOV 1-1 had gespeeld gingen we volop op de aanval spelen om de 4-1 te maken. Rutger kwam er in voor Bram. vlak. Er kwamen kansen van Chris Rogers en Rutger die de Lat nog raakte maar de 4e kwam er niet. Vlak voor tijd ging Chris er nog af voor Jules. Ody kreeg ook nog een goal tegen toen 5 minuten voor tijd een snel genomen vrije trap door de rug van Jesse van richting werd verandert en het ineens 3-2 stond. Dan maar geen periode, in ieder geval de overwinning binnenslepen. Toen de scheids af floot en iedereen teleurgesteld weg wou lopen stond trainer Pieter ineens te springen. Dat was een vreemd aangezicht voor vele spelers, blijkbaar had TOV met 1-0 verloren bij Jonathan. Odysseus kroonde zich zodoende met deze 3-2 overwinning tot winnaar van de eerste periode en staat bovenaan na de eerste 8 wedstrijden in de derde klasse!

De Periode titel is binnen en we staan bovenaan  maar de Kannetjes commissie moet nog even aan de slag: Ten eerste moet ik voor het te laat inleveren van dit verslag een kannetje lappen. Chris maakte een schwalbe waar Suarez nog om zou lachen en Pulles was een half uur te laat.