10 man Ody 1 laat over de knie van SCH44. Gevolg: einde bekerseizoen

... (schot)

Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 115

20 oktober 2012 17:00

Jansen, E.P.

SCH’44 uit de metropool Harmelen kwam zaterdag op bezoek bij Odysseus ‘91. Een ware bekerwedstrijd in een inhaal-beker-weekend op een beker-tijdstip tegen een beker-tegenstander. Op verzoek van de aanvoerder van de thuisclub begon de wedstrijd pas om 17:00. Daar SCH’44 normaliter op de zondag haar wedstrijden afwerkt, ging de KNVB akkoord.

De wedstrijd ving aan met 11 Odysianen. De eerste tien minuten werd SCH’44 vroeg vastgezet en kreeg Odysseus wat kansjes. Zo kwam Bram aan de bal op 20 meter van het vijandelijke doel. Waar iedereen een medogeloos hard schot in de kruising had verwacht (waarom weet niemand), stifte Bram de bal net langs het kruis. Ook De Pent droeg bij aan de statistieken met drie oprechte intenties om te scoren. De wedstrijd kreeg een ander gezicht toen tomboy Tommie de hoofdrol opeiste. In een paar minuten tijd wist hij 2 gele kaarten, 1 rode kaart en minstens één kannetje te verdienen. De eerste kaart was het resultaat van een overtreding op een doorgebroken speler. De spits (naar verluidt met knotstaartje, haarband en minstens één haarproduct) ging na een ietswat ‘ongelukkige‘ touchering van Tom naar de grond. De tweede gele kaart na onreglementair inkomen rond de middellijn. Tom mocht gaan douche en nam in zijn kielzog De Pent mee, die om tactische redenen werd ingeruild voor De Onck. Het numerieke voordeel wist SCH’44 echter niet te vertalen naar kansen en/of doelpunten.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd lang onbeslist. Bos, Lars Bos, kreeg een uitgelezen kopkans na goed wegdraaien van Christoffer. De keeper pareerde, maar bood De Onck wederom een uitgelezen kans om de bal in het doel te schuiven. Het bleef helaas gelijk. Naast “lange bal boem” en “iszzie dronken ofzo” gebeurde er weinig totdat ‘De Wilde’ zich liet verleiden in de eigen zestien. Een speler van SCH’44 liet zich handig vallen en de scheidsrechter gaf een pingel. Sopman deed zijn ogen dicht en viel gelukkig de goede kant op. Tot de 80ste minuut bleef het 0 – 0. Daarna 2 doelpunten voor SCH’44. De eerste als gevolg van een kopbal, de tweede na een foute inspeelpass van Sopman. Gevolg: Odysseus dus uit de beker. Weg roem. Weg faam.