SVM VR1

Vrouwen beker zaterdag poule, VR6, Groep 3 14

20 oktober 2012 15:00

ODY D6 – SVM VR1  2 – 2

Ookal was de eerste overwinning in the pocket sinds vorige week, het geloof dat we deze wedstrijd ook konden winnen duurde niet lang. SVM speelt namelijk met Dames 3 in de competitie, en staat redelijk hoog! Aaah er werd alweer gevreesd voor een dikke nederlaag.

Iedereen kwam langzaam het veld op… brak… want het afscheidsfeestje van Floor was geslaagd geweest! Daar was de altijd fanatieke en enthousiaste Floor het grootste bewijs van, zittend aan de kant nog zonder puf in haar lichaam.

‘Jongens, misschien gaan we verliezen (gelach alom), maar we gaan wel proberen een lekker potje te voetballen. Als zij de bal hebben, drijf ze meteen in de hoek, en als wij de bal hebben, breed!‘ Ok daar gingen we. Al de eerste vijf minuten merkten we dat we best voorin konden komen. Als wij druk zetten, maakten zij snel fouten. Zij zaten er daarintegen niet heel dicht op, waardoor wij de ruimte kregen om te voetballen. Dit resulteerde al snel in de eerste kans voor ons! Verbazing. Maar het geloof steeg meteen. We merkten dat we kans maakten tegen deze ploeg. Af en toe kwamen zij eruit met lange ballen en snelle spitsen. Het zag er niet heel gevaarlijk uit, maar daar lag toch ineens de bal in het net… Ik twijfelde nog of hij er wel echt in ging, niemand juichte… Balen!

Toch bleef het goed gaan, het hele team werkte ervoor. En ja, na een mooi uitgespeelde aanval, kon Eva hem rechts in de hoek tikken! 1-1. Fijn als het goede voetbal zich ook uitbetaald in doelpunten!

Het was een open wedstrijd. We kwamen allebei dichtbij het doel, maar de ballen gingen er niet in. Toen kwam er toch nog een doelpunt voor SVM . Met 2-1 gingen we de rust in, met een positief gevoel. Het ging van ‘we willen niet schaamteloos ten onder gaan’ naar ‘we kunnen misschien wel winnen!’.

De tweede helft begon SVM steeds georganiseerder te voetballen. Ze maakten minder fouten, waardoor het voor ons moeilijker was om ertussen te komen. Toch bleven wij ook goed voetballen. Floor kwam het veld in! Applaus! Het was haar laatste wedstrijd voordat ze Azie een half jaar gaat ontdekken! Helaas moest ze toch na 6 minuten concluderen dat er niet meer in zat voor haar deze wedstrijd.

Het bleef gelijk op gaan. Wij hielden de controle en toen was daar het schot van Rox, BAM, hard erin! Zelfs als laatste vrouw kan ze het! Het was de 80ste minuut. Spannend! Rox werd op haar enkel geraakt en moest eraf… ook Chrisja viel nog bijna flauw de laatste minuut. Iedereen gaf alles van begin tot het eindsignaal.

2-2 is het gebleven. Trots konden we het veld verlaten. Gelijkspel tegen een ploeg die twee klasses hoger speelt. Prima gedaan! Dat hadden we nooit gedacht van te voren. Het was een echte wedstrijd, heerlijk gespeeld!