13 oktober 2012 15:00

Haringsma, P.E.

Wedstrijdverslag: Focus - Odysseus ’91: 0-1

Zaterdag, 13 oktober 2012

Op deze koude en regenachtige dag, tevens de geboortedag van Paul Simon (muziektip voor in de kleedkamer, in plaats van die rommel!), toog de Ody-selectie naar het door rassenrellen verscheurde Culemborg. Waar de meeste spelers van de luxe en comfort van een auto konden genieten gedurende de reis, werd een viertal spelers op transport gezet. Voor ondergetekende was het de eerste treinreis ooit naar een met het eigen team te spelen wedstrijd. Dankzij onze eigen Horny S. en zijn vader werden de treinreizigers van het Centraal Station van Culemborg naar het sportpark vervoerd, waarvoor dank!

De opdracht voor de spelers was simpel, er moest gewonnen worden! Ody pakte deze opdracht serieus aan en begon goed aan de wedstrijd. Vele gemiste kansen leiden uiteindelijk tot de welverdiende 0-1 voorsprong in 25e minuut. Na een kopbal van Bram Fikkers uit een corner tikte Floor Havermans de bal over de doellijn. In het restant van de wedstrijd vergat Ody om de wedstrijd met een tweede treffer in het slot te gooien. Dit leidde ertoe dat Focus in het laatste kwartier nog met een slotoffensief kon starten. Ondanks de dreiging werden ze niet erg gevaarlijk, op één moment na. Gelukkig stond onze Horny keeper paraat om de dag te redden. Nadat Ody in de slotfase nog een paar grote kansen verprutste klonk het eindsignaal.

Ody speelde 75 minuten lang prima voetbal, maar vergat de score te vergroten waardoor Focus de kans kreeg zich terug in de wedstrijd te vechten. Gelukkig voor Ody lukte dit niet en keerden ze na de 0-1 overwinning met 3 punten terug naar de Uithof.