87'

Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 20

13 oktober 2012 15:00

Ody ruc

Met de legendarische woorden van Maarten: ,,dit is misschien wel de beste tegenstander tot nu toe’’, werden we meteen op scherp gezet voor de wedstrijd tegen RUC3. Na het debacle van vorige week tegen Zwaluwen, was het tijd voor revanche. De woorden van Maarten bleken nogal misplaatst. RUC kon in de eerste helft weliswaar nog partij bieden, maar in de tweede helft veranderde dat en was het prijsschieten.
Al binnen twee minuten was het Martijn Graff die de score openende met een leep balletje. De eerste helft was Ody duidelijk de betere en dit resulteerde dan ook in een aantal mooie kansen. Martijn de Roon ontsnapte, aan de toch al niet bijster snelle verdedigers van RUC, maar werd net buiten de zestien onderuit getrokken door de laatste man. De scheids deed het af met een vrije trap. Een uitgelezen kans voor Martijn om zijn fluwelen traptechniek nog eens tentoon te spreiden(2-0). Kort voor rust was de wedstrijd beslist. Na een afgeslagen voorzet van M. Graff schoot Laurens de bal dwars door het net(3-0).
De tweede helft was niks meer dan een formaliteit waarin RUC zich alleen nog kon onderscheiden door de prachtige tackles van achteren. De Roon scoorde de 4-0 na de keeper makkelijk omspeelt te hebben. Heel even liet RUC van zich spreken, en dit keer zowaar met de bal. De iets wat corpulente spits van RUC vond het nodig om een met een mooie schwalbe de attractiewaarde van de wedstrijd nog iets te verhogen(4-1).
Na dit tegendoelpunt was het alleen nog maar eenrichtingsverkeer richting het goal van RUC. Met mooi aanvallend spel, werd de zwakke tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. In een tijdsbestek van nog geen vijf minuten liep de score op van 4-1 naar 7-1 door doelpunten De Roon(2) en Guido. De goal van Guido is er trouwens eentje om in te lijsten. Niet zozeer de goal zelf, maar vooral de prachtige assist van Jurriaan voorafgaande. Met een fenomenale sleepbeweging stuurde De Jong als vanouds het halve team van RUC het bos in, alvorens hij met een perfect afgemeten voorzet Guido wist te bereiken. Martijn maakte in het vervolg nog de 8-1 na een strakke voorzet van Harmen. En natuurlijk mocht ook S. Hompus niet ontbreken op het wedstrijdformulier. Na een voorzet van Giel wist Hompus met een bekeken kopbal de bal op de paal te krijgen om in het vervolg de bal snoeihard in hard goal te schieten(9-1). De tien werd helaas niet meer gehaald. Tot volgende week.