89'
... (vrije trap)

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

13 oktober 2012 12:30

UTRECHT – Dames 4 heeft voor het eerst dit seizoen kennis gemaakt met een ploeg die in alle linies heerste: 0-5. Heel lang hield de thuisploeg de schade beperkt, maar in het laatste kwartier scoorde Delta Sport nog drie keer. De kansloze nederlaag in de stromende regen zorgde niet voor veel chagrijn, maar de ploeg hunkert wel naar een doelpuntje na twee lastige wedstrijden op rij. In het verdedigende spektakel konden Geertje en Priscilla terugkijken op een geslaagd duel ondanks het ruime verlies.

Keepster Priscilla redde Dames 4 zeker een keer of tien en stopte na twintig minuten bij een 0-1 achterstand een strafschop door goed naar de hoek te gaan en de bal klemvast te pakken. Ook Geertje hielp mee aan de opruimingswerkzaamheden achterin en zat er vaak kort op als het gevaar zich aandiende. Juist daarom was het wat zuur dat de 0-3, 0-4 en 0-5 nog binnen vielen in de slotfase. Tot dan toe had Delta Sport wel zo’n 70% balbezit en kwam Ody bitter weinig van eigen helft af, maar echt enorme kansen creëerde de ploeg uit Houten niet. Helaas voor Dames 4 kwam het zelf veel te weinig aan voetballen toe. Alleen in de tweede helft leek een aanval ingezet te worden en het leidde één keer tot een schietkans toen middenvelder Katy doordrong. Het schot van een meter of achttien had wel de kracht, maar niet de richting om de keepster te verschalken.

Na drie minuten was het voor Delta Sport wel raak toen na matig ingrijpen de bal van dichtbij werd ingeschoten. Pas toen begreep Dames 4 dat er niet op halve kracht de duels ingegaan moest worden. Voorstopper Irene beet zich vast in de spits en de backs Kristy en Karina zagen nogal eens wat geel opdoemen. Op het middenveld wisselden Katy en Manon van positie, maar het was te weinig om de wedstrijd in handen te nemen. Knap hield Dames 4 de tegenstander van scoren af en toen het aangeschoten hands van Irene bestraft werd met een penalty hield Priscilla Dames 4 in de wedstrijd. Net voor de thee viel de 0-2 alsnog na een hard schot binnen het zestien metergebied.

Minimaal één keer moesten de paarsen toch wel op de goal schieten, zo was de doelstelling na rust. Delta Sport schakelde een tandje terug en zowaar kwam Ody iets beter in de wedstrijd. Soms lag een counter op de loer en toen opeens Katy opstoomde, leek de verrassende aansluitingstreffer in de maak. Het enige schot was jammer genoeg recht op de keepster. Ook Tess kwam nog een keer gevaarlijk door, maar de voorzet was net te scherp. Toen Dames 4 misschien wel blij was dat het maar twee tegentreffers hoefde te incasseren, schoot de koploper nog even met scherp en stond er toch nog een ruime eindscore op het bord.

Startopstelling: Priscilla, Kristy, Irene, Geertje, Karina, Floor, Katy, Manon, Anne, Vera, Tess