35'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

6 oktober 2012 14:30

Hermans, H.

Frank Snoeks, Jeroen Grueter, Ronald van der Geer en Ragnar Niemeijer vrezen het elk weekend. Ook Bas Ticheler en Philip Kooke worden er ’s nachts wel eens wakker van. Zelfs ervaren rot Andy Houtkamp vertelt op feestjes dat hij eigenlijk maar één nadeel ziet in zijn prachtige baan: 0-0 wedstrijden. Draken van wedstrijden waar je de volle 90 minuten maar naar die brilstand zit te staren. Nog erger is het als je zelf bij de partij hoort die eigenlijk met de drie punten aan de haal had moeten gaan.

Achteraf waren de voortekenen al niet best deze middag. Het regende al dagen, Super Saturday werd afgelast, en vier rotte appels waren fik(ker)s te laat bij de trainer thuis voor de half jaarlijkse lunch. Sowieso wordt er al nooit gewonnen na deze traditie. Het meest pijnlijke voorteken deze middag was toch wel het feit dat dagmascotte en hond van de trainer, Dinkie, bijna dood werd gebeten door een grote boze hond in het bos. Rasverdediger Baars heeft normaal elke spits in zijn broekzak zitten, maar hij kon deze aanval niet afslaan. Hij verbeterde zich overigens later die middag in de wedstrijd waar het vandaag om ging: Candia ’66-Odysseus ’91.

Vooraf waren de brave studenten van Odysseus misschien al een beetje geïntimideerd op het mooie sportpark naast Ouwehands dierenpark. Bij de wedstrijd van het tweede van Candia werd er onder de ogen van de Odyssianen een spits met twee keer geel uit gestuurd. De eerste geel kreeg hij voor praten na een foute uitworp. Dat was tot daar aan toe. Maar dat de scheids daarna niet accepteerde dat hij hem vervolgens voor ‘lul’ uitmaakte was toch wel van de zotte. “Wat een teringleijer, die scheids” aldus de boze spits van Candia 2. Het maakte duidelijk dat Odysseus niet zonder slag op stoot de punten kon meenemen uit Rhenen.

In de eerste helft was Odysseus heer en meester. Althans, tot aan de zestien meter van de tegenstander. Het lukt maar niet om gaten te schieten in het bolwerk van Candia. Dat kwam deels doordat de grensrechter gretig zijn vlag in de lucht stak, maar ook vaak omdat onze spitsen niet snel genoeg meeliepen met de snel bijsluitende verdedigers van Candia. Het meeste gevaar kwam net als de afgelopen weken van de backs. Rik en Oncko kwamen vaak over de flanken opstomen, maar wisten hun dreiging niet om te zetten in doelpunten. Candia zette daar helemaal niks tegenover. De spits van Candia was het dichts bij Sonny toen  hij smerig te laat op hem inkwam na een terugspeelbal.

In de tweede helft was er weinig verandering in het spelbeeld. Candia trok zich terug op eigen helft, en Odysseus kwam zo nodig nog slechter door de hechte defensie heen. Gabe was laat in de eerste helft geblesseerd uitgevallen, waardoor Lars weer rechtsbuiten stond, en Arno zijn plek op het middenveld had overgenomen. De beste kansen van Odysseus kwamen aan het eind van de wedstrijd. Chris kon na een goede verre uittrap van Sonny geklungel van de defensie net niet afstraffen, en Lars miste net de precisie bij een hard schot van de zijkant van het doel. In de laatste minuut redde de keeper van Candia ook nog goed op een schot uit een scrimmage van Floef.

Odysseus had nog 90 minuten door kunnen voetballen, maar dan had de bal er waarschijnlijk ook niet ingevlogen. Volgende week wacht een tegenstander die het ook aardig doet tot nu toe: Focus ’07. Hopelijk zijn de voortekenen dan wat beter en heeft Odysseus dan wel de benodigde begeisterung waar Trainer Pieter de jongens voor de wedstrijd op had gewezen. Wellicht helpt het kannetje van Chris wel (geel wegens praten).